Suora

  • StarCraft 2: IEM Katowice 2021
  • Naisten mäkikilpailu HS 106, 2. kierros
  • Urheilustudio MM-hiihdot 25.2.
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Rovaniemi, ennakkotunnelmat
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Olympiavoittaja Stina Nilsson kertoi SVT:lle tavoitteistaan ja arvosteli katsojien odotuksia: "Olen lähes turhautunut"

Olympiavoittaja Stina Nilsson tiedostaa, ettei muutos ampumahiihtäjäksi tapahdu hetkessä.

ampumahiihto
Stina Nilsson
27-vuotias Stina Nilsson halaua tunnistaa vahvuutensa ja heikkoutensa tällä kaudella.AOP

Viime keväänä maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Stina Nilsson yllätti hiihtokansat, ja kertoi hyppäävänsä kauden jälkeen ampumahiihdon pariin.

27-vuotias ruotsalaistähti halusi muutoksen myötä uusia haasteita. Hän ei kuitenkaan koe asiaa niin, että hän olisi tullut kylläiseksi hiihtomenestyksestään.

– On todella kivaa nousta huipulle kerran, mutta huipulta näkee myös toisen vuoren, jolle haluaisit yrittää. Kyse on enemmän nälästä saada jotain uutta kuin kylläisyydestä, Nilsson kuvailee lajinvaihtoaan SVT:lle (siirryt toiseen palveluun).

Nilsson kokee, ettei muutos ampumahiihtäjäksi tapahdu hetkessä. Ruotsalaistähti haluaa vakiinnuttaa paikkansa ampumahiihtäjänä ja hän myös tiedostaa, että matkasta tulee kova.

– Olen hyvin nöyrä, että tämä prosessi vie aikansa. Olen lähes turhautunut ihmisiin, jotka uskovat, että tämä tapahtuu silmänräpäyksessä. Uskon, että tämä vaatii kärsivällisyyttä ja olen halukas ottamaan haasteen vastaan.

Ampumahiihtäjien kauden kohokohta on luonnollisesti näillä näkymin helmikuussa järjestettävissä MM-kilpailuissa Slovenian Pokljukassa. Nilssonin tähtäin on sen sijaan kehittymisessä.

– Tällä kaudella tavoitteeni on tunnistaa vahvuuteni ja heikkouteni ampumahiihtäjänä, jotta tiedän, missä minulla riittää parannettavaa. En voi missään nimessä sanoa, että MM-kilpailut olisi suurin tavoitteeni, sillä en koe kapasiteettini ja mahdollisuuksieni riittävän tässä tilanteessa.

Nilsson avasi ampumahiihtokautensa yli kuukausi sitten Ruotsin Idressä. Nilsson ampui ensimmäisenä kilpailupäivänä kolme ohilaukausta ja oli 7,5 kilometrin matkalla 11:s. Toisena kilpailupäivänä Nilssonin sihti oli hukassa, sillä ruotsalaistähti ampui 12,5 kilometrin normaalimatkalla yhteensä kymmenen sakkoa 20 yrityksestä ja sijoittui vasta 27:nneksi.

Jutun otsikkoa muokattu 20.12.2020 kello 10.02 ja juttua täydennetty Nilssonin Idren kilpailun tuloksilla kello 10.36.

Lue myös:

Jälleen Norjan juhlaa ampumahiihdossa – Suomen miesten esitykset kesyjä

Norjan riemukulku jatkui ampumahiihdossa – Suomen naisilla nihkeä kisapäivä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat