Suora

  • Lumilautailun parisuurpujottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kymmenottelun maailmanennätysmies otteli olympiarajan ja kärkituloksen eksoottisissa olosuhteissa

Kévin Mayerin edellisestä kokonaisesta kymmenottelusta oli ehtinyt kulua yli kaksi vuotta.

yleisurheilu
Kevin Mayer
Kévin Mayerin hyvin alkanut MM-kultajahti päättyi loukkaantumiseen ja keskeytykseen Dohassa lokakuussa 2019. EPA

Kymmenottelun maailmanennätysmies Kévin Mayer rikkoi Tokion olympialaisten tulosrajan ja maailman kauden 2020 kärkituloksen, kun hän otteli lauantaina leipälajissaan 8 552 pistettä.

Mayer kilpaili Réunionilla, joka on Ranskan merentakainen hallintoalue Intian valtamerellä, Madagaskarin itäpuolella. Ranskalainen on leireillyt saarella marraskuun lopusta asti.

Mayer, 28, suoritti viimeksi kokonaisen kymmenottelun syyskuussa 2018. Tuolloin hän kahmi kotimaassaan Ranskassa yhä voimassa olevat maailmanennätyspisteet 9 126.

Réunionin kilpailussa Mayer tavoitteli olympiarajaa, joka on 8 350 pistettä. Koska Mayer keskeytti ottelunsa syksyn 2019 MM-kisoissa Dohassa, hänellä ei ollut vielä olympiapaikkaan oikeuttavaa tulosta tehtynä. Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics ei hyväksynyt 6.4.–30.11.2020 aikana tehtyjä yleisurheilun olympiarajoja koronaviruspandemian takia, joten olympiarajan tavoittelu ei viime kesänäkään tullut ME-miehelle kysymykseen.

Mayer onnistui Réunionilla erityisesti 110 metrin aitajuoksussa, jossa hän pinkoi uudeksi ennätyksekseen 13,54. Muissa lajeissa hän ei hätyytellyt ennätyksiään, mutta ylsi kuitenkin kelpo tuloksiin. Seiväshypyssä Mayer jäi kauas perustasostaan tuloksella 475. Loistavana seiväshyppääjänä tunnettu Mayer on hypännyt parhaimmillaan 545, eli 70 senttiä enemmän.

Päätöslajissa 1 500 metrillä hän ylitti maaliviivan ajassa 4.47,74, liki puoli minuuttia ennätystään hitaammalla ajalla. Tarvetta revittelylle ei toki ollut, sillä olympiaraja olisi ylittynyt yli viiden minuutin ajallakin.

Kaksissa edellisissä arvokisoissa, EM-kilpailuissa 2018 ja 2019, Mayerin taival päättyi keskeytykseen. Vuonna 2017 hän voitti Lontoossa MM-kultaa.

Lue myös:

Kulunut vuosi on koetellut urheilijoiden henkistä jaksamista, mutta tuonut myös hyvää – korona-aika lähensi Wilma Murron ja valmentajan valmennussuhdetta: "On ollut paljon aikaa puhua"

Yleisurheilupomo Coe luottaa Tokion olympialaisten toteutumiseen

Yleisurheilun MM-hallikisat siirrettiin toistamiseen

Kristiina Mäkelän mielestä urheilijoita ei ole ajateltu Timanttiliigan uudistuksessa: "Ei kuulosta kivalta, että olet kisan paras, mutta et voita, koska on tehty tällainen peli"

Timanttiliiga linjasi kaikessa hiljaisuudessa säännöstä, joka romuttaa yleisurheilun perusidean – suomalaistuomari ihmettelee, miten tällainen on mahdollista

Lähteet: SUL:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat