1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Ponsiluoma taipui loppumetreillä olympiavoittaja Peifferille – Norja hallitsi naisten kisaa

Ruotsinsuomalainen Martin Ponsiluoma oli lähellä uransa ensimmäistä maailmancupin voittoa.

Arnd Peiffer selvitti ainoana miehenä kaikki neljä ampumapaikkaa ilman ohilaukauksia. Kuva: AOP

Saksan Arnd Peiffer kukisti Ruotsin Martin Ponsiluoman loppukirikamppailussa ampumahiihdon maailmancupin miesten yhteislähtökilpailussa Hochfilzenissä, Itävallassa.

Peiffer oli kärkikymmeniköstä ainoa, joka selvitti kaikki neljä ampumapaikkaa ilman ohilaukauksia. 1,3 sekuntia voittajalle hävinnyt Ponsiluoma kiersi yhden sakkokierroksen. Toinen sija on ruotsinsuomalaisen Ponsiluoman uran paras maailmancupissa.

Yhden sakon ampunut Norjan Tarjei Bö oli kolmas 9,3 sekuntia voittajalle jääneenä.

Hochfilzenissä tällä viikolla sekä pikakilpailun että takaa-ajon voittanut Norjan Sturla Holm Lägreid oli yhteislähtökilpailun kuudes.

Voitto oli Peifferille, 33, ensimmäinen tällä kaudella. Viimeksi hän on voittanut maailmancupin henkilökohtaisen kilpailun kevättalvella 2017 Kontiolahdella. Kokenut saksalainen on sittemmin juhlinut niin henkilökohtaisen kilpailun olympia- kuin MM-kultaakin 2018 ja 2019.

Hochfilzenin kahdessa edellisessä kilpailussa Peiffer ei yltänyt 20 parhaan joukkoon. Hän on maailmancupin kokonaiskilpailussa sijalla 13. Cupia johtaa Norjan Johannes Thingnes Bö, joka ampui sunnuntaina kolme sakkoa ja oli seitsemäs.

Röiselandille toinen voitto Hochfilzenissä

Norjan Marte Olsbu Röiseland vankisti asemiaan maailmancupin kokonaiskilpailun kärjessä naisten yhteislähtökilpailun voitollaan. Ykkössija oli Röiselandille toinen henkilökohtainen tällä kaudella, edellisen hän nappasi viikko sitten Hochfilzenin takaa-ajossa.

Röiselandin perässä norjalaismenestyksen täydensi Tiril Eckhoff, joka jäi maannaisestaan 14 sekuntia 12,5 kilometrin matkalla. Kisan kolmas oli Italian Dorothea Wierer (+26,9 s) ja neljäs Tšekin Marketa Davidova (+33 s). Kärkinelikko ampui kilpailussa kukin yhden ohilaukauksen.

Suomalaiset eivät päässeet mukaan naisten ja miesten yhteislähtökilpailuihin. Ampumahiihdon maailmancup jatkuu kahden viikon joulutauon jälkeen 4. tammikuuta Oberhofissa, Saksassa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Olympiavoittaja Stina Nilsson kertoi SVT:lle tavoitteistaan ja arvosteli katsojien odotuksia: "Olen lähes turhautunut"

Suvi Minkkiselle uran paras sijoitus ampumahiihdon maailmancupissa

Jälleen Norjan juhlaa ampumahiihdossa – Suomen miesten esitykset kesyjä