1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

Markus Niemeläinen jättää Ässät ja lähtee Pohjois-Amerikkaan

Markus Niemeläinen lähtee valloittamaan innolla Pohjois-Amerikan jääkiekkokaukaloita.

22-vuotias puolustaja allekirjoitti huhtikuussa kaksivuotisen tulokassopimuksen Edmonton Oilersin kanssa. Kuva: Tomi Hänninen

Ässissä lainasopimuksella pelannut Edmonton Oilersin puolustaja Markus Niemeläinen, 22, lähtee Pohjois-Amerikkaan valmistautumaan alkavaan NHL-kauteen.

Niemeläinen solmi kaksivuotisen tulokassopimuksen Edmonton Oilersin kanssa huhtikuussa, mutta hän pelasi alkukauden Ässissä lainasopimuksella. Puolustaja juhli HPK:ssa mestaruutta keväällä 2019, minkä jälkeen hän siirtyi Ässiin kaudeksi 2019–2020.

Markus sai meillä paljon vastuuta ja vastasi siihen erinomaisesti. Kiitämme Markusta tästä puolentoistavuoden pätkästä, jonka hän Ässissä pelasi ja toivotamme hänelle onnea tuleviin haasteisiin, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi seuran tiedotteessa.

Niemeläinen lähtee Pohjois-Amerikkaan intoa täynnä.

– On hienoa päästä näyttämään osaamistaan. Ässistä jää todella paljon hyviä muistoja ja olen saanut monia hyviä kavereita joukkueesta. Koin kehittyneeni Ässissä paljon puolustuspelaamisessa ja lisäksi fyysinen kuntoni on noussut merkittävästi, Niemeläinen kommentoi.

Niemeläinen on pelannut urallaan kaikkiaan 161 SM-liigan runkosarjaottelua pistein 3+15=18. Liigan lisäksi puolustajalla on kokemusta Pohjois-Amerikan junioriliiga OHL:stä. Puolustaja tehoili yhdysvaltalaisessa Saginaw Spiritin joukkeessa 124 ottelussa pisteet 4+32=36.

Lue myös:

Jesse Puljujärvi lähtee Kärpistä, Antti Suomela jättää HIFK:n

SM-liigan maalitykki Ruotsalainen palaa Ilveksestä Buffaloon valmistautumaan NHL-kauteen

Eeli Tolvanen jättää Jokerit ja suuntaa NHL:ään

Vesalainen jättää HPK:n ja lähtee Winnipegin harjoitusleirille – "Ensin pitää lusia alta pois muutaman viikon karanteeni Kanadassa"