Hyppää sisältöön

Kova seivästulos hallissa – Mikko Paavola hyppäsi vuoden parhaan suomalaistuloksen

Mikko Paavola paransi ennätystään kahdeksan senttiä.

Mikko Paavola Ruotsi-ottelussa. Kuva: Tomi Hänninen.

Seiväshyppääjä Mikko Paavola voitti Vaasan kupeessa Mustasaaren Botnia-hallissa pidetyn kilpailun tuloksella 554, jolla aiempi ulkoradoilla hypätty oma ennätys koheni kahdeksan senttiä. Hallissa Paavolan aiempi ennätys oli 541.

Paavolan voittotulos on myös kuluvan vuoden paras suomalaistulos.

– Se oli hyvin onnistunut perushyppy. Ei mikään täydellinen, mutta tasapainoinen, Paavola kertoi SUL:n tiedotteessa.

Ennätys ei tullut yllätyksensä, vaikka Paavola hyppäsi kilpailun normaalin syystalven harjoittelun lomassa.

– Otettiin perjantailta yksi harjoitus pois, muuten kisaan ei valmistauduttu. Tiesin pystyväni hyppäämään sinne 550:n lähelle, Paavola kertoi.

Paavola päätti kilpailun kolmeen yritykseen korkeudesta 562. Niistä kaksi ensimmäistä jäi limboiksi, mutta kolmannessa Paavola pääsi riman päälle.

– Se oli hyvä yritys. Käytin siinä isompaa seivästä kuin koskaan, Paavola sanoi.

Ennätys toi paikan EM-valmennusryhmässä

Paavolan, 22, ennätysvireen taustalla on onnistunut syksyn harjoituskausi, jota koronan tuomat rajoitukset eivät ole kiusanneet.

– Olen päässyt Vaasassa hyvin halliin harjoittelemaan Mikael Westön motivoituneen valmennusryhmän kanssa ja valmentaja on ollut paikalla kaikissa harjoituksissa, Paavola kertoi.

– Voi sanoa, että syksyn aikana kaikki on mennyt vähän eteenpäin. Ominaisuuksissa ei ole tullut isoja harppauksia, mutta olen vähän vahvempi, nopeampi ja teknisesti parempi, Paavola sanoi.

Alajärven Ankkureita edustava Paavola, 22, lunasti ennätyshypyllään itselleen paikan Suomen Urheiluliiton EM-valmennusryhmässä.

Lue myös:

.
.