Hyppää sisältöön

Asiantuntijoilta vahvoja mielipiteitä Jälkihiessä Vuoden urheilijan valitsemisesta: "Onhan se mahdoton tilanne"

Urheiluasiantuntijat olivat Ylen aamussa sen kannalla, ettei Vuoden urheilijaa pitäisi valita tänä vuonna.

Jari-Matti Latvala. EHT-turnaus. Nuorten Leijonien MM-kisat. Matilda Castrén. Vuoden urheilija koronavuonna 2020
Jari-Matti Latvala. EHT-turnaus. Nuorten Leijonien MM-kisat. Matilda Castrén. Vuoden urheilija koronavuonna 2020

Urheiluasiantuntijat Reetta Meriläinen, Juha Kanerva ja Bubi Wallenius keskustelivat Ylen aamun Jälkihiessä useista urheilumaailmaa puhuttaneista asioista.

Studiossa pureuduttiin muun muassa Jari-Matti Latvalan tallipäällikkösopimukseen Toyotan kanssa, nuorten MM-kisoista Kanadassa, golfari Matilda Castrénista ja siitä, onko tänä vuonna järkevää valita vuoden urheilijaa.

Toimittaja Juha Kanervan mukaan Latvala on ollut viime aikoina kahden vaiheilla tulevien suunnitelmiensa suhteen.

– Hän ei ole ihan tiennyt, haluaako ajaa kilpaa, vai pitäisikö tehdä jotain muuta. Latvala perusti Tuuriin oman firman, automuseon, ja oli siirtynyt jo henkisesti toimiston puolelle, mutta samaan aikaan hän nauttii autojen kanssa rappaamisesta ja tekniikan kehittämisestä. Tässä roolissa hän pääsee tekemään molempia, Kanerva totesi.

Meriläinen puolestaan uskoo, että Latvala puuhaa jatkossakin autojen kanssa. Tallipäällikön tehtävän kannalta Meriläinen pitää hyvänä asiana, että Latvala tuntee Toyotan hyvin.

– Johtajuus ja johtajan taidot ovat oleellisia, mutta jos hän tulee hyvin juttuun näiden kuljettajien kanssa, niin silloin on jo aika iso alue vallattu.

"Ei ole järkevää"

Myös ehdokkaat Vuoden urheilijaksi julkaistiin viime viikolla. Asiantuntijoiden mielestä titteliä ei kuitenkaan pitäisi jakaa tänä vuonna.

– Ei ole järkevää. Komppaan kyllä Juhaa, joka uskalsi jo sanoa sen ääneen. Tänä vuonna ei kannattaisi valita vuoden urheilijaa, Wallenius sanoo ja muistuttaa, että urheilijoita on vaikea vertailla eri lajien välillä.

Meriläinen puolestaa muistuttaa, etteivät lähtökohdat ole tasavertaiset. Osa ei ole voinnut kilpailla ollenkaan ja toiset ovat päässeet jopa kansainvälisiin kilpailuihin.

– Onhan se mahdoton tilanne. Miten voi poimia, että tämä on vuoden paras urheilija. Mielestäni se voitaisiin tänä vuonna unohtaa ja valita korona vuoden urheilijaksi, koska se on voittanut kaikki.

– Tämä on ehkä tänä vuonna kauneuskilpailu, jossa mielipide ratkaisee huomattavasti enemmän kuin normaalivuosina, jolloin on edustavampi otos tarjolla, Kanerva totesi.

Katso koko keskustelu jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Lue myös:

Kalle Rovanperä uskoo Jari-Matti Latvalan kykyihin tallipäällikkönä, pohtii uuden pomonsa vahvuuksia Tommi Mäkisen paikalla: "Siitä voi olla hyötyä"

"Oli kuin olisi pudottanut pommin" – Jari-Matti Latvala kertoo, miten ihmeessä hän nousi Tommi Mäkisen seuraajaksi ja myöntää rehellisesti puutteensa

Kommentti: Jari-Matti Latvalan palkkaus miljoonabisneksen johtoon on todella hämmentävää – suomalaisnoviisilla on silti omat vahvuutensa

Vuoden urheilija -ehdokkaat julkistettiin