Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Yle ja MTV jakavat jalkapallon miesten MM-kisojen 2026 tv-oikeudet puoliksi – "Se on ainakin varmaa, että finaalin näkee Ylen kanavilta"

Yle on hankkinut vuoden 2026 jalkapallon miesten MM-turnauksen lähetysoikeudet yhdessä MTV:n kanssa. Mahdolliset Huuhkajien ottelut näytetään puoliksi.

jalkapallo
Kylian Mbappe.
Ranska voitti Kylian Mbappén johdolla MM-kultaa vuonna 2018.EPA

Jalkapallon miesten MM-turnaus 2026 näkyy puoliksi Ylen ja MTV:n kanavilla. Kumpikin mediatalo näyttää kisoista 40 ottelua.

Tarkkaa sopimusta kuuden vuoden päähän ei ole vielä tehty, mutta Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen vakuuttaa, että finaali näkyy Ylellä.

– Tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä tietenkin sopimatta, mutta se on ainakin varmaa, että finaalin näkee Ylen kanavilta.

Jos Suomi yltää kisoihin, ottelut jaetaan Ylen ja MTV:n kesken. Tarkemmista yksityiskohdista neuvotellaan ennen turnauksen käynnistymistä reilun kuuden vuoden kuluttua.

– Mehän toivomme tietenkin, että Huuhkajat pelaa kisoissa. Jos näin on, ottelut näytetään puoliksi. Tämänhetkisen tiedon mukaan niin, että ensimmäinen peli tulisi Ylen kanavilta ja siitä sitten eteenpäin, Pokkinen toteaa.

Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa pelattavassa turnauksessa pelaa jopa 48 joukkuetta, joten otteluita kertyy yhteensä 80.

Nyt solmittu sopimus varmistaa sen, että Ylellä on oikeudet kaikkiin jalkapallon miesten arvokisoihin 2020-luvulla.

Yle on jo aiemmin hankkinut oikeudet EM-kisoihin vuosina 2021, 2024 ja 2028 sekä MM-turnaukseen vuonna 2022. Myös jalkapallon naisten EM-lopputurnaus vuonna 2022 ja MM-lopputurnaus vuonna 2023 näkyvät Ylellä.

Lue myös:

Naisten jalkapallon MM-kisat Ylen kanavilla myös 2023 – Ylen kanavilla futiksen arvokisaputki

Miesten jalkapallon MM-kisat nähdään Ylen kanavilla vuonna 2022

Huuhkajien ohjelma julki – MM-karsinta alkaa kotipelillä Bosniaa vastaan

Olympialaiset näkyvät Ylen kanavilla vuoteen 2024 asti – myös hiihtolajien maailmancupeista uusi sopimus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat