Hyppää sisältöön

Lauri Markkanen hylkäsi Chicago Bullsin sopimustarjouksen – suomalaisesta tulee ensi kesänä rajoitettu vapaa agentti

Markkanen aloittaa tulokassopimuksensa viimeisen kauden varhain jouluaattoaamuna Suomen aikaa.

Lauri Markkasen tulokassopimuksen neljäs ja viimeinen kausi Chicago Bullsissa alkaa varhain jouluaattoaamuna Suomen aikaa. Kuva: Getty Images

Neljännen kautensa koripalloliiga NBA:ssä aloittava Lauri Markkanen ei päässyt seuransa Chicago Bullsin kanssa jatkosopimukseen maanantai-illan määräaikaan mennessä. Asiasta kertoo Bullsia seuraava NBC-kanavan toimittaja K.C. Johnson Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Yle Urheilun tietojen mukaan Markkasella oli pöydällä nelivuotinen sopimustarjous chicagolaisseuralta, mutta sen taloudelliset ehdot eivät miellyttäneet suomalaistähteä.

NBA-pelaajille maksettavat palkat ovat valovuoden edellä jääkiekon NHL-pelaajia, joten on helppo arvioida, että Markkasen hylkäämä sopimus oli rahakkain, mitä suomalaiselle joukkuelajin urheilijalle on koskaan tarjottu.

Markkasen, 23, nelivuotinen tulokassopimus umpeutuu kauden 2020–2021 päätteeksi, minkä jälkeen suomalaisesta tulee rajoitettu vapaa agentti. Tämä tarkoittaa, että Markkanen voi vastaanottaa sopimustarjouksia muilta seuroilta, mutta Bulls voi halutessaan vastata tarjoukseen samoilla sopimusehdoilla ja pitää Markkasen riveissään.

213-senttisen heittäjän tilanne jatkosopimusneuvotteluissa oli vaikea ailahtelevan ja loukkaantumisten varjostaman viime kauden vuoksi. Markkanen on kertonut haluavansa jatkaa Bullsissa.

NBA:n runkosarja alkaa Suomen aikaa aamuyöstä keskiviikkona 23. joulukuuta kahdella ottelulla.

Markkasen ja Chicago Bullsin kausi alkaa varhain jouluaattoaamuna kello kolmelta Suomen aikaa. Bulls isännöi avausottelussaan Atlanta Hawksia.

Päivitetty klo 01.47: Lisätty tieto sopimustarjouksesta. Päivitetty otsikkoon, että Markkanen hylkäsi Bullsin sopimustarjouksen.

Lue myös: