Mahdoton valinta ja järjetön äänestys? Nyt on sinun vuorosi kertoa, kenet pitäisi palkita Vuoden urheilijana

Urheilutoimittajien valitsema Vuoden urheilija palkitaan Urheilugaalassa 14. tammikuuta.

Teemu Pukki rohmusi palkintoja viime vuoden Urheilugaalassa. Kuva: Tomi Hänninen

Urheilutoimittajat valitsevat perinteiseen tapaan Vuoden urheilijan, joka palkitaan Suomen Urheilugaalassa 14. tammikuuta 2021. Koronan riivaama urheiluvuosi aiheuttaa kuitenkin valitsijoille päänvaivaa, ja onpa koko äänestyksen mielekkyys kyseenalaistettu useammalta taholta. Äänestyksen perinteiset menestyskriteerit heittävät kuperkeikkaa, kun suurten arvokisojen vuodesta tulikin keskeytyneiden liigojen ja siirrettyjen kisojen vuosi.

Me haluamme nyt kuulla yleisön mielipiteen. Alla olevassa listassa on 15 ehdokasta, joista urheilutoimittajat valitsevat voittajan. Kuka listasta on sinun suosikkisi, kenet pitäisi palkita vuoden 2020 parhaana urheilijana?

Äänestys päättyy 13. tammikuuta 2021 kello 20. Yle Urheilun yleisön suosikki Vuoden urheilijaksi julkistetaan 14. tammikuuta aamulla.

Ja vaikka virallinen Vuoden urheilijan valinta on annettu urheilutoimittajien tehtäväksi, palkitaan Urheilugaalassa myös yleisön suosikki. Sykähdyttävimmän urheiluhetken äänestys on käynnissä ja äänestämään pääset täältä.

Lukijoiden suosikki Vuoden urheilijaksi -äänestys