Hyppää sisältöön

Oikeusturvalautakunta poisti GrIFK:n sakon ottelun perumisesta – muilta osin valitus hylättiin

Käsipallon SM-liigassa pelaava GrIFK ei halunnut syyskuussa pelata HC Tallinnaa vastaan koronatilanteen vuoksi.

Grankulla IFK on tällä hetkellä kuudentena SM-liigassa. Kuva: Kalle Parkkinen/Newspix24/Handbollförbundet

Urheilun oikeusturvalautakunta on poistanut käsipallon miesten SM-liigassa pelaavalle GrIFK:lle määrätyn 2 500 euron sakon kotiottelun perumisesta. Muilta osin GrIFK:n valitus hylättiin.

Tapaus sai alkunsa syyskuussa, kun GrIFK:n piti isännöidä runkosarjaottelussa liigassa pelaavaa HC Tallinnaa. GrIFK perui ottelun vedoten koronariskiin.

Seuran taustavaikuttajiin kuuluva Tapio Tierala kertoi tuolloin Yle Urheilulle, että pelaajat keskustelivat tilanteesta ja kasvaneesta korona-altistumisen riskistä, sillä joukkueessa on riskiryhmiin kuuluvia pelaajia. He uskoivat, että tallinnalaiset eivät pystyisi koronatilanteen vuoksi pelaamaan sarjaa loppuun.

Käsipalloliiton kurinpitovaliokunta ei nähnyt perumiselle hyväksyttävää syytä. Sakon lisäksi GrIFK määrättiin pelaamaan peruuntuneen ottelunsa HC Tallinnaa vastaan vieraskentällä myöhemmin.

Päätöksen mukaan GrIFK vastaa matkakustannuksistaan sekä ottelukustannuksista, ja tallinnalaisseura saa ottelutapahtuman mahdolliset tuotot.

Lisäksi GrIFK:n täytyy korvata perutusta ottelusta syntyneet kustannukset Suomen Käsipalloliitolle, HC Tallinnalle ja ÅIFK:lle. ÅIFK ja HC Tallinna pelasivat syyskuun viimeisenä viikonloppuna kaksi runkosarjaottelua, sillä ÅIFK tarjoutui virolaisjoukkueen vastustajaksi myös sunnuntaina.

GrIFK valitti päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan, joka päätti siis poistaa 2 500 euron sakon ja määräsi Käsipalloliiton palauttamaan maksetun sakon GrIFK:lle. Muilta osin GrIFK:n valitus hylättiin.

Tierala oli tyytyväinen nyt tehtyyn päätökseen.

– Totta kai tämä oli hyvä päätös. Mielestämme tämä ei ole mennyt ihan oikein ja nyt tähän tuli vähän oikeutta meidän näkökulmastamme. Mutta emme ole ajatelleet tätä päivittäin. Olemme keskittyneet otteluiden voittamiseen, Tierala sanoi Yle Sportenille.

Lue myös: