Suora

 • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
 • VM på skidor, kombinerat, herrar, backe (svenskt referat)
 • Miesten yhdistetyn mäkiosuus HS 137
 • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
 • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
 • VM på skidor, damernas stafett (svenskt referat)
 • Naisten viestihiihto 4 x 5 km
 • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
 • VM på skidor, kombinerat, herrar, skidor (svenskt referat)
 • Miesten yhdistetyn hiihto-osuus 10 km
 • Världscupen i skidskytte, damernas stafett (svenskt referat)
 • Naisten viesti, Nove Mesto

Onnistuuko sinulta suuren suosion saavuttanut Janne Ahosen jouluhaaste? Entä yliluonnolliselta näyttävä liikkuvuushaaste? Katso Yle Urheilun joulukalenteri ja kokeile itse

Suomalaisurheilijat ja Yle Urheilu tekivät yhdessä somessa joulukalenterin, jonka jokainen luukku sisälsi uuden haasteen.

joulukalenterit
Kalle Palander Janne Ahonen Sami Jauhojärvi
Talvilajien asiantuntijat Kalle Palander (vas.), Janne Ahonen ja Sami Jauhojärvi esittelivät omat haasteensa Yle Urheilun joulukalenterissa.Tomi Hänninen

Riittävätkö voimasi ja taitosi taputuspunnerruksiin, jonglööraukseen tai vaikkapa pistoolikyykkyihin? Nyt on aika testata ja haastaa myös lähipiiri kokeilemaan!

Yle Urheilun Instagram (siirryt toiseen palveluun)- ja Facebook-tilit (siirryt toiseen palveluun) ovat täyttyneet joulukuun ajan suomalaisurheilijoiden ja Yle Urheilun asiantuntijoiden ja toimittajien tekemistä liikunnallisista haastevideoista, jotka testaavat niin liikkuvuutta, voimaa, tasapainoa, tarkkuutta kuin mielenkin lujuutta.

Keräsimme tähän artikkeliin kaikki 24 joulukalenterin luukusta paljastuvaa videota (siirryt toiseen palveluun), joissa esitettyjä liikkeitä myös sinä voit yrittää joulunvieton lomassa. Kuinka monessa sinä onnistuit?

24. joulukuuta

Viimeisessä luukussa keväällä menestyksekkään uransa päättänyt ja syksyllä Ylen ampumahiihtolähetyksissä nähty Kaisa Mäkäräinen esittelee upeaa pariakrobatiaa itsensä joulupukin kanssa. Helppoa, vai onko sittenkään?

23. joulukuuta

Luukun 23 takana Urheiluruudusta tuttu Antti-Jussi Sipilä haastaa punnertamaan. Montako menee?

22. joulukuuta

Kyllähän jokaiselta yksipyöräinen kotoa löytyy? Luukun 22 takana on Kalle Palander oman jouluhaasteensa kera. Nyt sitten etsintään se kaveri, kenellä on yksipyöräinen, ja kokeilemaan!

21. joulukuuta

Luukun 21 takana on jalkapalloilija Timo Furuholm, joka haastaa tekemään vihreämpiä ja ekologisempia valintoja tulevana vuotena. Pelaaja itse lupaa vähentää lihansyöntiä entisestään.

20. joulukuuta

Sujuuko tasapainoilu yhtä hyvin kuin huipputason jääkiekkomaalivahdilla? Luukun 20 takana Naisleijonien maalivahti Noora Räty heittää oman jouluhaasteensa.

19. joulukuuta

Luukun 19 takaa tervehtii Yle Urheilun toimittaja Inka Henelius apurien kanssa. Siispä tontut kyytiin ja raittiiseen ilmaan jumppailemaan!

18. joulukuuta

Kuka on kaveriporukan kovin puttaaja? Kenen kiekko liitää talvisissakin olosuhteissa oikeaan osoitteeseen? Luukusta 18 avautuu frisbeegolfaaja Väinö Mäkelän vaativa jouluhaaste.

17. joulukuuta

Jos kokeilet tätä haastetta sisätiloissa, kehotamme varovaisuuteen. Luukun numero 17 takana NHL-seura Pittsburgh Penguisin organisaatiossa pelaava jääkiekkomaalivahti Emil Larmi näyttää, miten kiekko pysyy lavassa.

16. joulukuuta

Joulukalenterin 16. luukusta paljastuu iloinen alppilupaus Rosa Pohjolainen. Onnistuuko sinulta vanha klassikkotemppu jonglööraus? Kokeile hanskoilla, palloilla tai vaikkapa sukilla!

15. joulukuuta

Pystytkö hyppäämään kokonaisen kierroksen ympäri yhtä vaivattomasti kuin luukusta 15 tervehtivä taitoluistelija Emmi Peltonen? Jos yksi kierros on liian helppo, Emmi haastaa sinut lisäämään kierroksia. Kuinka monta menee, ennen kuin pää on täysin pyörällä?

14. joulukuuta

Entinen mäkihyppääjä ja Yle Urheilun asiantuntija Janne Ahonen esittelee suureksi hitiksi muodostuneen jouluhaasteen numero 14. Ylen Urheilustudion kulisseissa tätä yrittivät niin toimittajat kuin talvilajien asiantuntijatkin, ja onnistumisprosentti oli noin 50:n luokkaa. Taivutko sinä tähän asentoon?

13. joulukuuta

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen maalitykki Linda Sällström tarjoilee joulukalenterin 13. luukusta kaverihaasteen, joka käy voimatreenistä molemmille osapuolille. Lindan kanssa mallisuorituksen tekee FC Paris -seurakaveri Eseosa Aigbogu. Ei muuta kuin kiipeilemään!

12. joulukuuta

Moninkertaisessa joukkuevoimistelun maailmanmestarijoukkueessa Mineteissä voimisteleva Emmi Nikkilä esittelee hurjaa notkeuttaan tässä 12. luukun liikkuvuushaasteessa. Onnistuuko tämä sinulta vai paukkuvatko paikat jo katsellessa?

11. joulukuuta

Luukun 11 haasteen lähetti ampumahiihtäjä Mari Eder Kontiolahden maailmancupin koronakuplasta, jossa riitti aikaa liikkuvuuden ylläpitämiselle. Pysyvätkö kantapääsi maassa ja selkä suorana? Tällä liikkeellä irtoavat koko kropan jumit, vaikka liikerata jäisikin hieman vajaaksi.

10. joulukuuta

10. luukun takaa löydämme salibandyn maailmanmestarin Nico Salon, joka koristelee joulukuusenkin itselleen ominaisimmalla tyylillä. Myös tätä haastetta kokeillessa kannattaa olla varovainen ja ehkäpä siirtää lasiset koriste-esineet syrjään.

9. joulukuuta

Joulukalenterin yhdeksännen luukun takaa paljastuva Suomen futsalmaajoukkueen kapteeni Panu Autio esittelee pallonkäsittelyhaasteen, joka ei ensisilmäyksellä näytä aivan mahdottomalta tehtävältä tavallisillekin tallaajille. Pysyykö ruudun toisella puolella pallo hallussa?

8. joulukuuta

Kahdeksannen luukun teräskuntoiselle crossfittaajalle Jonne Koskelle yhden jalan kyykky, niin sanottu pistoolikyykky, ei ole haaste eikä mikään. Riittävätkö sinun jalkavoimasi, liikkuvuutesi ja tasapainosi pistoolikyykkyyn pääsemiseen ja etenkin siitä pystyyn nousemiseen? Jos ei vielä, harjoittele kyykkyä pitämällä kädellä seinästä tai kaiteesta kiinni.

7. joulukuuta

Pika-aitajuoksija Nooralotta Neziri näyttää seitsemännessä luukussa jokaiselle aiturille tutun liikkeen. Tämä liike vaatii hyvää lonkan alueen liikkuvuutta. Onnistuuko sama sinulta?

6. joulukuuta

Nyrkkeilyn Euroopan mestari Edis Tatli uhmaa painovoimaa itsenäisyyspäivän kalenteriluukussa. Pätevätkö sinuun fysiikan lait, vai onko kehonhallintasi yhtä kovalla tasolla kuin tällä kevyen sarjan nyrkkeilytähdellä?

5. joulukuuta

Viidennen luukun takaa uinnin Suomen ennätysnainen Ida Hulkko haastaa testaamaan, kenellä lähipiiristäsi on paras olkavarren liikkuvuus. Tämä liike vetristää tehokkaasti jumisia hartioita.

4. joulukuuta

Ovatko vatsalihaksesi rautaa? Luukun numero neljä takaa löytyy Yle Urheilun hiihtoasiantuntija Sami Jauhojärvi vatsalihashaasteen kanssa. Liike ei vaikuta ihmeelliseltä, mutta on paljon haastavampi kuin miltä näyttää, todettiin taannoin Urheilustudion kulisseissa.

3. joulukuuta

Löytyykö kotoasi jumppapallo? Se on erinomainen väline keskivartalon vahvistamiseen. Kolmannen luukun haasteen kotitreenaajille heittää 100 metrin pikakiituri ja viime kesän Suomen tilastokärki Samuli Samuelsson.

2. joulukuuta

Joulukalenterin toisen luukun takaa löytyy kaverihaaste. Yleisurheilijat Lotta Harala ja Maria Huntington esittelevät oman versionsa kuperkeikasta. Tilaa vaativaa temppua voisi kokeilla kaverin kanssa vaikkapa ulkona pehmeällä lumella! Uskallatko kokeilla?

1. joulukuuta

Suomen koripallomaajoukkueen Sasu Salin avaa Yle Urheilun joulukalenterin korin takaa suoritettavalla heitollaan. Susijengi-pelaajalta tämä sujuu rutiinilla, mutta pystytkö itse tähän? Sillä ei ole väliä, uppoaako pallo koriin tuurilla vai taidolla!

Lue myös:

Kotikatsomoiden urheilutietäjä haastoi Sami Jauhojärven ja Kalle Palanderin Jouluvisaan – olisitko tiennyt vastaukset näihin kinkkisiin kysymyksiin?

24 kysymystä silkkaa piinaa! Urheilustudion Jouluvisa on täällä – pelaa ja voit päästä haastamaan Palanderin ja Jauhojärven

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat