Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Kumpareet
  • Kumpareet
  • Elävä arkisto esittää

Marko Kantele jäi jumiin Lontooseen ja aikoo palata Qatarin kautta Suomeen – joulu menee yksin hotellissa tikkataulun ja tietokoneen kanssa: "Tilaan varmaan jotain kanaa"

Dartsin MM-kilpailuihin osallistunut Marko Kantele toivoo, että hänen suunnitelmansa matkustaa Suomeen Qatarin kautta onnistuu.

darts
Marko Kantele
Marko Kantele taipui dartsin MM-kisojen avausottelussaan skotti John Hendersonille niukasti erin 2–3.Rex Features

Marko Kanteleen yritykset palata Suomeen dartsin MM-kisoista Isosta-Britanniasta menivät maanantaina kerta toisensa jälkeen mönkään, kun saarivaltion lentoyhteydet katkesivat matkustuskiellon vuoksi. Britanniasta Suomeen kohdistuvan matkustajalentoliikenteen keskeytys astui voimaan maanantaina kello 12 ja on voimassa 4. tammikuuta asti.

Matkustuskielto asetettiin pian sen jälkeen, kun Britanniassa löydettiin uusi koronaviruksen muunnos, jonka on arvioitu leviävän ja tarttuvan aiempaa tehokkaammin.

Kantele kärsi täpärän 2–3-tappion MM-kisojen avausottelussaan perjantaina skotlantilaiselle John Hendersonille ja karsiutui jatkosta. Kotimatka oli tarkoitus taittaa suoralla lennolla Lontoosta Helsinkiin maanantaiaamuna, mutta lento peruttiin aamuyöstä.

– Se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, en ollut kuullut mistään, että rajat menisi kiinni tällä tavalla. Varasin Tukholmaan lennon, mutta se peruttiin. Yksi vaihtoehto olisi ollut Prahan kautta, mutta sama homma, sekin peruttiin, Kantele kertaili Yle Urheilulle puhelimitse.

Kolmen eri lennon peruuntuminen peräjälkeen veti Kanteleen, 52, mielen matalaksi. Hän selvitteli mahdollisuutta kulkea manner-Eurooppaan lautalla tai Ranskaan johtavan kanaalitunnelin kautta, mutta kaikki reitit Britanniasta pois oli tukittu.

– Eilen oli sellainen päivä, kun oli aika masentunut fiilis ja otti päähän ihan suunnattomasti, Kantele myöntää.

Kantele tuskin ehtii kotiinsa Vääksyyn jouluksi, mutta jos hyvin käy, hän saattaa nähdä perheensä jo tapaninpäivänä. Kantele menee tiistai-iltana koronavirustestiin, ja mikäli testitulos on negatiivinen, hän aikoo varata uuden lennon 25. tai 26. päivälle Lähi-idässä sijaitsevan Qatarin kautta.

Kun Lontoon ja Helsingin välimatka on todellisuudessa noin 1 800 kilometriä, tulee kilometrejä Lontoo-Doha-Helsinki -välille liki 10 000.

Suomessa ensimmäisenä saunaan

Kantele on jo varautunut viettämään joulun yksin hotellihuoneessaan. Dartsin MM-kisojen koronakupla on tiukka: kilpailusta jo karsiutuneilla pelaajilla ei enää ole asiaa Alexandra Palace -kilpailupaikalle tai edes hotellissa sijaitsevaan harjoitushuoneeseen.

– Pysyn visusti huoneessani jouluaaton, tietokoneen ja tikkataulun äärellä. Käyn alhaalta hakemassa aamupalan ja tilaan huonepalvelusta varmaan jotain kanaa. Soitan videopuhelun kotiin ja juttelen vaimon kanssa, siinä tuntuu, että olen lähempänä, kun näkee toisen kasvot. Varmaan jutellaan vähän pidempään kuin normaalisti, Kantele kertoo.

– Olen vaimolle ostanut jo lahjankin lentokentältä. Sen hän saa vasta, kun tulen kotiin joulun jälkeen.

Kantele aikoo kotimatkaa odotellessa pitää heittovirettään yllä oveen kiinnitettävällä darts-taululla.

– Treeniolosuhteet ja -ympäristö eivät ole ihan parhaat tuossa käytävällä, mutta vähän saa kuitenkin treenattua. Aikaa saa ainakin tapettua. Minulla on nyt Walking Dead -sarjan viimeistä tuotantokaudesta enää muutama jakso jäljellä. Parissa päivässä ehtii kyllä vielä aloittaa jonkun uudenkin sarjan ja päästä pitkällekin.

Kantele tietää, mitä tekee heti ensimmäiseksi kotiin päästyään.

– Saunaan. Sinne haluan päästä. Viikonloppuisin ei kisareissuilla aina pääse saunaan, mutta kun olen kotona, niin kyllä joka päivä sauna lämpiää, Kantele sanoo.

Lue myös:

Jose de Sousan historiallinen temppu: sohvaperunasta dartsin major-kisan voittajaksi

Osaajat osaavat: kilpailevaan liittoon hypännyt Glen Durrant nappasi yhden huippudartsin arvostetuimmista titteleistä

Darts sai uuden huippunimen – belgialainen jäi jumiin Englantiin, harjoitteli kovaa ja päihitti lopulta kolme maailmanmestaria

Tässä urheilulajissa on kehitelty erityisen toimiva etäkisamalli – dartsissa taulu paukkuu kotona ja lahjomaton nettikamera välittää tuloksen

Darts sai uuden maailmanmestarin – Peter Wright kukisti kolminkertaisen mestarin PDC-liiton finaalissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat