Hyppää sisältöön

Marcus Forssin Brentfordin huima meno jatkuu! Suomalaishyökkääjä näki lähietäisyydeltä, kun jo neljäs Valioliiga-seura kaatui

Forssin edustama Brentford eteni Englannin liigacupissa jo välieriin saakka päihittämällä nyt Newcastlen.

Marcus Forss (kuvassa vas.) edustama Brentford oli jälleen huippuiskussa Englannin liigacupissa. Kuva: AOP/imago sport

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen hyökkääjän Marcus Forssin edustama Brentford venyi jättiyllätykseen Englannin liigacupin puolivälierissä. Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Brentford kukisti Valioliiga-seura Newcastlen 1–0.

Brentfordin maalista vastasi Josh Dasilva. Keskikenttäpelaaja viimeisteli tyylikkäällä laukauksella pallon maaliin rangaistusalueen sisältä 66. peliminuutilla. Forss näki maalin lähietäisyydeltä, sillä hän seurasi tilannetta maalin edessä. Forss pelasi ottelussa pirteästi, vaikka täysosumia ei suomalaiselta nähtykään. 21-vuotias suomalaishyökkääjä pelasi ottelussa täydet minuutit.

Forssin Brentford eteni voitolla Englannin liigacupin välieriin. Matkalla neljän parhaan joukkoon Brentford on kukistanut nyt neljä Valioliiga-seuraa. Newcastlen lisäksi Brentford on yllättänyt Southamptonin, West Bromwichin ja Fulhamin. Forss on ollut kaikissa neljässä kohtaamisessa avauskokoonpanossa. Hän teki myös maalit West Bromwichia ja Fulhamia vastaan.

131-vuotias Brentford teki myös historiaa, koska se ei ollut koskaan aiemmin yltänyt Englannin cupissa tai liigacupissa välieriin. Brentford on Mestaruussarjassa parhaillaan parhaillaan neljäntenä ja vain kolmen pisteen päässä suorasta nousupaikasta. Mestaruussarjasta nousee Valioliigaan suoraan kaksi parasta. Mestaruussarjaa johtaa Teemu Pukin edustama Norwich.

Tiistaina pelataan vielä Englannin liigacupissa toinen puolivälierä Arsenalin ja Manchester Cityn välillä. Keskiviikkona pelataan kaksi muuta puolivälierää Stoke–Tottenham ja Everton–Manchester United. Välieräparit arvotaan keskiviikon otteluiden jälkeen.

Lue lisää:

Yle ja MTV jakavat jalkapallon miesten MM-kisojen 2026 tv-oikeudet puoliksi – "Se on ainakin varmaa, että finaalin näkee Ylen kanavilta"

Asiantuntija selittää Teemu Pukin hurjan maalivireen syyt ja avaa poikkeuksellista ominaisuutta – "Tekee maaleja tehokkaammin kuin suurin osa maailman jalkapalloilijoista"

Kommentti: Teemu Pukki tekee enemmän maaleja kuin pitäisi – ylisuorittava suomalaistähti on liian hyvä pelaaja Englannin Mestaruussarjaan

Kommentti: Huuhkajien uudet ratkaisijat nousivat kansainväliseen valokeilaan ottelussa, jota ei olisi edes pitänyt pelata

Pitäisikö valioliigajoukkueita vastaan maaleja paukutteleva Marcus Forss nostaa Huuhkajiin jo nyt? "Hän tulee vielä olemaan Suomelle tärkeä pelaaja, mutta pikkaisen jäitä hattuun"