Suora

  • Power Stage, Rovaniemi
  • Elävä arkisto esittää
  • Lumilautailun parisuurpujottelu

Kläbo kritisoi FIS:n toimintaa kilpailukalenterista: "Heillä olisi pitänyt olla suunnitelma b tai c"

Johannes Hösflot Kläbo oli valmistautunut siihen, että kuluvasta hiihtokaudesta tulee erilainen.

hiihto
kläbo
Kläbo ei ole tyytyväinen hiihtoliitto FIS:n toimintaan.Kimmo Brandt / AOP

Hiihdon norjalaistähti Johannes Hösflot Kläbo kritisoi kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n toimintaa kilpailukalenterin suhteen norjalaislehti Dagbladetin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Norjan joukkue ei ole kilpaillut koronapandemian takia hiihdon maailmancupissa Rukan kilpailun jälkeen. Joukkue ei aio myöskään lähteä Tour de Skille, joten norjalaisille tulee pitkä tauko kansainvälisistä kilpailuista.

Kläbo kritisoi norjalaislehden haastattelussa FIS:iä erityisesti siitä, ettei liitto laatinut varasuunnitelmia koronapandemian takia. Esimerkiksi Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU teki muutoksia kilpailukalenteriinsa ja vähensi kilpailupaikkoja.

– Toivoin, että FIS olisi nähnyt, että näin voisi tapahtua. Heillä olisi pitänyt olla suunnitelma b tai c. Jos olisimme olleet yhdessä paikassa, näin ei olisi tapahtunut, Kläbo sanoo.

Kiertuekilpailu Tour de Ski järjestetään tänä vuonna kolmen maan sijasta kahdessa maassa, Sveitsissä ja Italiassa.

– Mielestäni mitä vähemmän on kilpailupaikkoja, sitä pienempi riski on. Tässä asiassa meillä on erilaisia mielipiteitä. Toivoin, että heillä olisi ollut vaihtoehtoja, mutta nyt niitä ei ole, joten meidän täytyy pitää sormiamme ristissä, että kaikki menee hyvin, Kläbo sanoo.

FIS:n alkuperäisen suunnitelman mukaan Rukan maailmancupin jälkeen oltaisiin kilpailtu Lillehammerissa ja tämän jälkeen Sveitsin Davosissa sekä Saksan Dresdenissä.

Lillehammerin maailmancup jouduttiin perumaan jo ennen marraskuun puolta väliä. Sveitsin ja Saksan kilpailut kilpailtiin puolestaan ilman Suomea, Ruotsia ja Norjaa.

Kläbon sprinttikollega Sindre Björnestad Skar ei halua kritisoida FIS:n toimimattomuutta kesken kauden, mutta hänen mukaansa hiihtoliiton olisi kuitenkin pitänyt toimia etukäteen.

– Tietysti me hiihtäjät ja valmentajat olisimme voineet olla kesän aikana enemmän mukana. Olisimme voineet vaatia, että asialle tehtäisiin jotain. Luultavasti kaikki elimme uskossa, että kaikki menisi hyvin, Skar muotoili.

Norjan joukkue kilpaili edellisen kerran kansallisella tasolla joulukuun alussa Lillehammerissa.

– Se on surullista, ettemme pääse kilpailemaan. Harjoittelemme sitä varten, mutta olin valmistautunut tähän. Tiesimme, että tästä voi tulla erilainen kausi, Kläbo sanoo

Lue myös:

Sami Jauhojärvi ja Janne Ahonen ryöpyttävät kansainvälistä hiihtoliittoa – asiantuntijakaksikolta kovaa tekstiä: "Mitään ei ole tehty"

Asiantuntija lataa: Suomessa ei arvosteta sprinttihiihtoa ja liiton pitää päättää, halutaanko tulosta – "Menestys ei tule sivutuotteena"

Asiantuntija ja suomalaishiihtäjä valottavat maastohiihtokauden sekavaa tilannetta, onko maailmancupiin osallistuminen järkevää? "Poisjääntejä tulee ihan varmasti"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat