Hyppää sisältöön

Edes korona-aikakausi ei katkaissut jääpalloperinnettä – 30. perättäinen tapaninpäivän paikallisklassikko HIFK:n heiniä

Botnia ja HIFK iskivät yhteen jääpallon perinteisessä derbyssä Oulunkylässä.

HIFK tuuletti paikallispelin avausmaalia Oulunkylässä 2020 Kuva: Lehtikuva

HIFK:n jääpallojoukkue palasi yli kuukauden mittaiselta tauolta ja pelasi tapaninpäivänä vasta kauden kolmannen ottelunsa. Klassikko-ottelu pelattiin koronarajoitusten takia monien kannattajien harmiksi ilman yleisöä. Innokkaimmat fanit seurasivat kuitenkin peliä aidan takana pikkupakkasessa.

– Parempi, että päästään huutamaan aidan takaa kuin ei ollenkaan. Tämä on kuitenkin meille se perinteinen tapaninpäivän Botnia-ajelu, virnisti HIFK-kannattajaksi paljastunut "Jykä".

Kauden "innostavimman" runkosarjaottelun vei lopulta HIFK, joka nousi toisen puoliajan 1–2-tappioasemasta 6–2-voittoon. HIFK:n neljästä Laitisesta, joista kaksi on valmentajia, kunnostautui eniten tällä kertaa Kamppareista täksi kaudeksi stadilaisten riveihin saapunut Santeri Laitinen. Hyökkääjä sivalsi toisella puoliajalla kolme maalia.

HIFK juhli tapaninpäivänä 26.12. 2020 Kuva: Jaani Lampinen / Yle

– Tämä oli meille hieno, myöhäinen joululahja, kun pelejä on odotettu pitkä tovi. Yleisöä olisi tietysti kaivannut, mutta hienoa, että edes jotkut tulivat tuonne aidan taakse. Ottelu oli meille vaikea pitkän tauon takia. Se näkyi alussa varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla saimme tarvittavat maalit, totesi hattutempun iskenyt IFK-sankari.

HIFK on voittanut viime vuosina Botnian paikalliskahinoissa, viime vuoden tapaninpäivänä peräti murskalukemin 10–1. Nyt kamppailu oli kuitenkin kaksijakoinen, ja Botnialla oli pelillisesti täydet mahdollisuudet voittoon asti. Veiterälle ja Kamppareille marraskuussa hävinnyt HIFK nappasi vasta kauden avausvoittonsa.

– Ero oli tänään siinä, että HIFK oli tehokkaampi omissa maalipaikoissaan. Ensimmäisellä puoliajalla meidän olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja. Toisella puoliajallakin painoimme hyvin, mutta HIFK sai siinä vaiheessa kaksi lahjamaalia. Siihen tämä ratkesi, summasi pettynyt Botnian päävalmentaja Tomi Gröhn.

Botnia vs HIFK pelattiin ilman yleisöä Kuva: Jaani Lampinen / Yle

– Nyt on edessä otteluruuhkaa ja jos pysymme terveinä keväälle saakka, niin kaikki on meille ihan mahdollista mestaruuttakin ajatellen, HIFK:n Santeri Laitinen vihjasi.

Päivän kahdessa muussa ottelussa viime kauden pronssiryhmä, sarjajohtava JPS murskasi sarjan nollakerholaisen WP 35:n 8–0 (2-0) ja hallitseva mestari Akilles haki pisteet Porista Narukerältä maalein 9–5 (4-3). Pistepörssin kärkeen noussut Denis Sadakov teki porvoolaisten neljästä viimeisestä maalista kolme.