1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekon nuorten MM-kisat

Kanada oli armoton vastus Saksalle – lähes kaikki kenttäpelaajat pääsivät pisteille, kun turnausisäntä mätti 16 maalia

Kanada murskasi 14 pelaajalla sinnitelleen Saksan 16–2 jääkiekon nuorten MM-kisoissa.

Dylan Cozens iski Saksan verkkoon kolmesti. Kuva: Getty images

Kanada oli armoton isäntä jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen avausottelussaan Edmontonissa. Se iski Saksan verkkoon hurjat 16 kertaa ja vei ottelun lukemin 16–2.

Arno Tiefensee sai tehdä Saksan maalilla tilaa neljän päästetyn maalin jälkeen toiseen erään Jonas Gahrille. Tiefensee päästi kolme maalia ensimmäisestä viidestä maalia kohden tulleesta laukauksesta. Gahrilla ei mennyt sen paremmin – hän antautui 12 kertaa. Gahrille laukauksia kohti maalia tuli 33.

Etenkin toinen erä oli armoton näytös, sillä Kanada maalasi peräti seitsemästi. Päätöserässä Kanada johti ottelua jo 16–1 ennen kuin Florian Elias kavensi loppulukemiksi 2–16.

Hallitsevan mestarin riveistä lähes kaikki kenttäpelaajat pääsivät pisteille, sillä peräti 17 pelaajaa kunnostautui tehojen tekijänä. Kaikista tehokkain, Buffalon varaama Dylan Cozens iski kolme maalia ja tarjoili kolme syöttöä.

Murskalukemista huolimatta Kanadan päävalmentaja Andre Tourigny muistutti myös ottelun lähtökohdista.

– Pelasimme joukkuetta vastaan, jota koronavirus on rokottanut ja jolla oli 13 vai 14 pelaajaa. He pelasivat kaksi ottelua vuorokauden sisään, eivätkä ole voineet harjoitella ennen. Emme voi olla liian innostuneita lopputuloksesta, Tourigny sanoi TSN:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Suomi kukisti avausottelussaan Saksan 5–3. Myös avausottelussa Saksa sinnitteli 14 kenttäpelaajalla, sillä joukkueessa todettiin kahdeksan koronatartuntaa heti Edmontoniin matkustamisen jälkeen. Koko Saksan joukkue oli karanteenissa jouluaattoon asti. Osa Saksan karanteenissa olleista pelaajista voi vapautua seuraavaan otteluun, mikäli he antavat negatiivisen testituloksen.

Myös muissa tapaninpäivän otteluissa nähtiin murskalukemia. B-lohkossa avausottelunsa Venäjälle hävinnyt Yhdysvallat rökitti Itävallan 11–0. Matthew Boldy teki hattutempun ja Trevor Zegras kirjautti tehot 2+2. Myös Ruotsi oli tehokas Tshekkiä vastaan, sillä se avasi turnauksen 7–1-voitolla Tshekissä.

Suomen turnaus jatkuu sunnuntai-iltana Suomen aikaa Sveitsiä vastaan. Kanadan Suomi kohtaa puolestaan varhain uudenvuodenpäivänä Suomen aikaa.

Juttua päivitetty kello 8.03: Lisätty B-lohkon tuloksia.

Lue myös:

Nuorten MM-jääkiekossa koronakaaos paisuu: Suomen avausvastustajalla kahdeksan tartuntaa, samalla koneella lentäneessä Ruotsin joukkueessa kaksi tartuntaa

Asiantuntija huolestui Nuorten Leijonien ykkösylivoimasta: "Vähän tehottoman näköistä ja aika hidasta peliä" – näin päävalmentaja Pennanen vastasi kritiikkiin

Avausvoitosta huolimatta Suomen joukkueen jäsenien kasvoilta paistoi tyytymättömyys: "Aika halpoja maaleja"

Nuoret Leijonat sai onnistumisia laajalla rintamalla ja kukisti vain 14 kenttäpelaajalla sinnitelleen Saksan