Mestari-Hamilton asettui kritiikkivyöryn kohteeksi joutuneen Bottaksen puolelle – "Valtterin ei tarvitse puolustella kauden suorituksiaan"

Lewis Hamilton ei ymmärrä kritiikkiä Valtteri Bottasta kohtaan.

Formula 1
valtteri bottas lewis hamilton
Bottas voitti päättyneen kauden osakilpailuista kaksi, Hamilton peräti 11.Getty Images

Formula ykkösten mahtitallin Mercedeksen kuljettaja Valtteri Bottas sai kauden aikana kritiikkiä, sillä hän ei pystynyt juurikaan haastamaan mestariksi varsin helposti ajanutta tallitoveriaan Lewis Hamiltonia. Kaksikon välinen piste-ero repesi 124 pisteeseen, ja Hamilton voitti kauden aikana 11 kisaa, Bottas vain kaksi.

Bottas-kritiikki on jatkunut kauden jälkeenkin, mutta Hamilton ei arvostele Bottasta vaan kehuu tallikaveriaan Autosportille (siirryt toiseen palveluun).

– Valtterin ei tarvitse puolustella kauden suorituksiaan. Eikä minunkaan tarvitse (niitä puolustella), Bottasta aiemminkin kovasti "puolustellut" brittitähti mainitsee Autosportille lisäten, ettei tiedä "kuinka monta mukavaa sanaa voisi vielä sanoa Valtterista".

– Meillä oli erittäin, erittäin tasaisia aika-ajoja tänä vuonna. Ja kuten olen sanonut aiemminkin, ei ole helppoa kun tallitoverit ovat vahvoja. Se on jatkuva taisto välillänne, henkisesti läpi koko kauden. Mutta hienointa on se, että taistelemme radalla, mutta sen ulkopuolella kykenemme herrasmiesmäiseen suhteeseen. Ja se kertoo hänen (Bottaksen) luonteesta paljon.

Mercedeksen tallipomo Toto Wolff on ehtinyt lupailla "entistä nälkäisempää" Bottasta ensi kauteen. Hamilton on samoilla linjoilla, ja mahdollinen haaste kelpaa seitsenkertaiselle maailmanmestarille.

– Tiedän, että hän ottaa ensi vuonna yhä enemmän askeleita (eteenpäin). Joten minunkin on keksittävä, kuinka löydän enemmän vauhtia.

Lue myös:

Kimi Räikkösen Portugalin GP:n mieletön ohituskimara sai Vuoden suoritus -palkinnon

Toto Wolff jatkaa Mercedeksen tallipäällikkönä – Lewis Hamiltonin päätöstä odotellaan

Tässä F1-kalenteri tulevalle kaudelle – yksi kisapaikka vielä auki

F1-sarjaan ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt kuljettaja – japanilaislupaus korvaa venäläiskuljettajan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat