Hyppää sisältöön

JYP jatkoi valmentajiensa lomautuksia – pelaajien palkkoja leikataan

Urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen liittyy valmennuksen tueksi toistaiseksi.

Jukka Varmanen ja Jussi Tupamäki ovat valmentaneet JYPiä lokakuun loppupuolelta lähtien. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Jääkiekon SM-liigaseura JYP on päättänyt vuoden kolmannet yhteistoimintaneuvottelunsa. Yt-neuvotteluiden tuloksena pelaajien palkkoja leikataan ja valmentajien lomautusta jatketaan.

JYPin tiedotteen mukaan pelaajien kanssa on sovittu koko loppukautta koskevista palkkaleikkauksista. Päävalmentaja Pekka Tirkkosen ja apuvalmentaja Ari Santasen lomautuksia jatkettiin puolestaan 30. maaliskuuta saakka. Kaksikko on ollut lomautettuna lokakuun lopulta alkaen.

Lomautusten aikana JYPin valmennuksesta ovat vastanneet Jukka Varmanen ja Jussi Tupamäki. Jatkossa kaksikon apuna toimii urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen. Tiedotteessa kerrotaan, että Viitanen on mukana valmennustiimissä toistaiseksi

JYP on leikannut pelaajiensa palkkoja tänä vuonna kahdesti. Seura leikkasi ensimmäistä kertaa pelaajien palkkoja huhtikuussa. Lokakuun lopulla JYP puolestaan kertoi leikkaavansa pelaajien palkkoja marras-joulukuun osalta ja lomauttavansa valmennuskaksikkonsa vuoden loppuun saakka.

JYP Jyväskylä Oy on tehnyt viimeisen neljän tilikauden aikana tappiota yhteensä 3,7 miljoonaa euroa. Syyskuussa korkein hallinto-oikeus myös päätti, että JYP joutuu maksamaan Verohallinnolle lähes puoli miljoonaa euroa. Päätös liittyi ulkomaalaispelaajien palkkioihin, jotka seura oli maksanut allekirjoitusbonuksina.

JYP oli maksanut kyseiset palkkiot 15 prosentin lähdeverolla, mutta palkkioista olisi pitänyt maksaa tuloveroa.

SM-liiga jatkuu tänään sunnuntaina kolmella ottelulla. JYP pelaa vierasottelussa Oulun Kärppiä vastaan, KooKoo isännöi Ilvestä ja SaiPa haastaa KalPan. Ottelut pelataan tyhjille katsomoille.

Juttua päivitetty 27.12.2020 klo 15.44.

Lue myös: