Pennanen piti Nuorten Leijonien Sveitsi-peliä erinomaisena, mutta penäsi joukkueeltaan kurinalaisuutta: "Jokin jäähy tuli kevyestikin"

Suomi kukisti Sveitsin alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekon MM-kisoissa lukemin 4–1.

Antti Pennanen (takana oikealla) oli tyytyväinen siihen, miten Suomi paransi peliä avausottelusta. Kuva: Matt Zambonin/AOP

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue voitti myös toisen ottelunsa Edmontonin MM-kisoissa. Nuoret Leijonat kukisti Sveitsin lukemin 4–1.

Suomi pelasi selvästi varmemmin kiekollista peliä kuin avausottelussaan Saksaa vastaan, jossa sinivalkoinen joukkue antoi vastustajalleen vastahyökkäyksiä kiekonmenetysten seurauksena.

Sveitsiä vastaan Nuoret Leijonat oli pelillisesti niskan päällä, mutta kahden erän jälkeen Suomi johti vain niukasti 2–1. Kahteen erään Suomi laukoi kohti maalia 25 kertaa, kun Sveitsin vastaava lukema jäi 12:een.

Maalin johto ei huolestuttanut Suomen päävalmentajaa Antti Pennasta. Hänen mukaansa Suomi pelasi erittäin hyvin.

– Sveitsillä oli viidellä viittä vastaan kolme tai neljä maalipaikkaa. On erinomainen suoritus jättää vastustaja noin vähille paikoille huippupelissä. Samaan aikaan pystyimme luomaan toiseen päähän riittävästi paikkoja.

Pennanen oli tyytyväinen siihen, että Suomi petrasi useilla osa-alueilla selvästi avauspelistä. Edelleen parannettavaa kuitenkin jäi maalinteon tehokkuudessa ja kurinalaisemmassa pelissä.

– En halua pakottaa maalintekoa tai tehdä siitä mitään tabua. Olen ihan varma, että meiltä löytyy siihen voimaa, kuten tänäänkin lopussa osoitimme. Tänään meillä oli neljä tolppaa. Ne sisään, niin sekin auttaa. Tärkeintä, että pystymme luomaan paikkoja.

Sveitsiä vastaan Suomi otti kuusi kahden minuutin rangaistusta. Kaikki näistä eivät Nuorten Leijonien joukkuetta miellyttäneet. Esimerkiksi Eemil Viro sai kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta varjeltuaan vihellyksen jälkeen Suomen maalivahtia Roope Taposta.

– Varmasti saamme peliämme jäähyttömämmäksi. Meidän pitää sopeutua tuohon linjaan, johon pelaajat eivät ole tottuneet. Varmaan jokin jäähy tuli kevyestikin tänään, Pennanen sanoi.

Suomen maalilla torjuntavastuun ovat nyt jakaneet Kari Piiroinen ja Roope Taponen. Pennanen ei halunnut vielä paljastaa, millaisella suunnitelmalla valmennusjohto aikoo kaksikkoa jatkossa peluuttaa.

Nuoret Leijonat pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Slovakiaa vastaan kello 21.

Lue myös: