Venäjälle yllättävä tappio! Katso, miten Tshekki riehaantui ennakkosuosikin kaatamisesta

Tshekki otti turnauksen ensimmäisen voittonsa Venäjän kustannuksella.

Tshekki juhli 2-0-voittoa Venäjästä jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Kuva: Getty Images

Tshekki yllätti ennakkosuosikki Venäjän jääkiekon miesten alle 20-vuotiaden MM-kisoissa Edmontonissa varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa. Tshekki nappasi turnauksen ensimmäisen voittonsa maalein 2–0.

Helsingin EHT-turnauksessa voiton alle 20-vuotiaiden joukkueella vienyt Venäjä selätti vielä avausottelussa Yhdysvallat maalein 5–3, mutta Tshekkiä vastaan joukkueella oli isoja vaikeuksia maalinteon kanssa.

Tshekki sen sijaan siirtyi ottelussa johtoon toisen erän loppupuolella, kun Filip Koffer päätti vauhdikkaan vastahyökkäyksen ja laukoi kiekon maaliin Jakub Rychlovskyn poikittaissyöttöstä. Kolmannessa erässä Tshekki lisäsi johtoaan Martin Langin maalilla.

Voittoa voi pitää yllättävänä, sillä Ruotsi nautiskeli avausottelussaan Tshekistä peräti 7–1-voiton. Venäjä on myös yksi turnauksen mestarisuosikeista yhdessä Kanadan kanssa.

Tshekki juhli voittoa villisti loppusummerin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä (siirryt toiseen palveluun).

Tshekki nousi B-lohkossa tasapisteisiin Ruotsin, Venäjän ja Yhdysvaltojen kanssa. Ruotsi pitää kärkipaikkaa parhaimman maalieron turvin.

Jutun otsikkoa muokattu 28.12.2020 klo 7.31.

Lue myös: