Hyppää sisältöön

Lionel Messi avoimena harvinaisessa haastattelussa: syyttää Barcelonaa valehtelusta ja paljastaa, että olisi tarvinnut psykologin apua

Lionel Messi puhui suunsa puhtaaksi kesän kiistastaan Barcelonan kanssa.

Lionel Messin vuosi Barcelonassa on ollut vaiherikas. Kuva: AOP

Viime kesänä jalkapallomaailma seurasi herkeämättä Lionel Messin siirtosaagaa. Pitkällisen väännön jälkeen Messi jäi lopulta Barcelonaan sopimuksensa viimeiseksi vuodeksi.

Messi jätti Barcelonalle siirtopyynnön elokuussa joukkueen hävittyä Mestarien liigassa Bayern Münchenille 2–8. Erityisen pettynyt Messi on ollut seuran presidentin Josep Maria Bartomeun toimintaan. Bartomeu erosi tehtävästään lokakuussa.

Argentiinalaistähti antaa harvoin itsestään mitään, ja harvatkin haastattelut eivät sisällä mitään räiskyvää. Nyt Messi, 33, on kertonut kesän tapahtumista espanjalaiselle La Sexta -kanavalle (siirryt toiseen palveluun).

– Olin yrittänyt kertoa hänelle jo puoli vuotta, että haluan lähteä. Hän ei suostunut auttamaan, joten tein viimeisenä keinona pyynnöstäni virallisen faksilla, Messi kertoi.

– Olen ikuisesti kiitollinen Barcelonalle, mutta tunsin, että sykli on päättynyt ja tarvitsen muutosta. Tiesin, että kuluva kausi on joukkueellemme siirtymävuosi, ja haluan taistella mestaruuksista.

Messi syyttää Bartomeuta valehtelusta ja luottamuksellisten keskustelujen vuotamisesta.

– Hän ei halunnut päästää irti ja yritti tehdä minusta pahista.

Erityisen pettynyt Messi on siitä, kuinka Bartomeu kohteli Barcelonasta Atletico Madridiin siirtynyttä hyökkääjää Luis Suarezia. Messi ja Suarez ovat pelikentän ulkopuolella hyviä ystäviä. Argentiinalainen kokee, että Suarez savustettiin ulos.

– Hän valehteli monista asioista, todella monista. En halua mennä henkilökohtaisiin asioihin, mutta voin sanoa, että Suarezin siirto oli yksi niistä vuosien varrella, Messi latasi.

Luis Suarez ja Lionel Messi eivät enää naura yhdessä Barcelonan harjoituksissa. Kuva: AOP

Yhdysvallat kiinnostaa

Uuden vuoden lähestyessä huhut Messin tulevaisuudesta kiihtyvät viikko viikolta. Supertähti on vapaa neuvottelemaan muiden seurojen kanssa, sillä sopimus Barcelonan kanssa päättyy kesän jälkeen.

– En keskustele muiden seurojen kanssa. Aion odottaa kauden päättymiseen. Tärkeää on ajatella joukkuetta ja yrittää voittaa pokaaleja, eikä häiriintyä muista asioista, Messi totesi.

Barcelonan uusi seurapresidentti valitaan tammikuussa. Suosikit Bartomeun korvaajaksi ovat jo vuosina 2003–2010 pestissä toiminut Joan Laporta sekä Victor Font. Heistä jälkimmäinen on jo luvannut äänestäjille, että pystyy vakuuttamaan Messin jäämään seuraan. (siirryt toiseen palveluun)

– En tiedä mitä tapahtuu. En voi kertoa, mitä aion tehdä, koska en tiedä edes itse. Haluan nähdä, miten presidentinvaaleissa käy, Messi sanoi.

Ökyrikkaat Manchester City ja PSG ovat liikkuneet huhuissa voimakkaimmin Messin seuraavaksi etapiksi. Argentiinalainen itse paljasti haaveen

– Haluaisin pelata joskus Yhdysvalloissa, se on aina ollut yksi unelmistani. Ehkä niin joskus tapahtuu, Messi kertoi salaperäisesti.

PSG:n brasilialaistähti ja Messin entinen joukkuekaveri Neymar on puhunut julkisuudesta halustaan pelata jälleen Messin kanssa yhdessä. Kaksikko pitää tiiviisti yhtä, mutta Messi ei usko, että Neymarin paluu Barcelonaan on mahdollinen.

– Seura on taloudellisesti todella huonossa jamassa. On vaikeaa hankkia laatupelaajia, koska meillä ei ole rahaa. Vaikka Neymar hyväksyisi pienemmän palkan, kuinka voisimme maksaa PSG:lle?

Kun puhutaan Lionel Messistä, odotukset kentällä ovat aina korkealla. Kuluva kausi ei ole ollut tehojen valossa aiempien kaltainen. Espanjan liigassa Messi on tehnyt 14 ottelussa "vain" seitsemän maalia.

Esimerkiksi Juventuksen päävalmentaja Andrea Pirlo sanoi joulukuussa (siirryt toiseen palveluun), että uskoo Messillä olevan vaikeuksia mielenterveyden kanssa kaiken kesällä tapahtuneen jälkeen. Messi sivusi asiaa La Sextan haastattelussa.

– En ole koskaan käynyt psykologilla, vaikka olisi pitänyt. Minulle on sanottu, että pitäisi mennä ja tiedän itsekin, että sille olisi ollut tarvetta.

Juttua muokattu kello 16.12: Muutettu otsikkoa.

Lue myös:

.
.