Jukurit kaataa kotikaukalossaan Liigan huippujoukkueita – nyt oli Lukon vuoro taipua

Jääkiekkoliigan kärkikahinoissa viihtyvä Rauman Lukko jäi yllättävän vaisuksi Mikkelissä, kun Jukurit isännöi selkeän 4-0-voiton. Illan muissa otteluissa voittoihin pelasivat Ässät ja SaiPa.

urheilu
Marko Kauppinen
Petri Saarelainen / AOP

Jukurit, joka on nyt kaatanut Liigan neljästä tämän hetken kärkiseurasta kolme Mikkelissä, ratkaisi maanantain pelin päätöserän kolmella maalillaan. Kaksi niistä teki Joachim Rohdin. Maalivahti Sami Rajaniemi kirjasi nollapelin 17 torjunnalla. Jukurit non sarjassa 11:ntenä, Lukko toisena kahden pisteen päässä Ilveksestä.

– Saimme tarmokkaan esityksen ensimmäisestä viimeiseen vaihtoon. Kuitenkin vain tämä ilta on aikaa olla tyytyväinen, hykerteli jo tiistaiksi Jyväskylään suuntaavan Jukurien valmentaja Marko Kauppinen.

Jukurien laitahyökkääjät, meksikolaissyntyinen Kristian Afanasjev ja ruotsalainen Joachim Rohdin pääsivät ylivoimamaaleillaan harvinaiseen joukkoon. Lukon alivoimapelin maaliero oli ennen maanantaita 5-3. Raumalaiset ovat nyt siis tehneet alivoimalla pelaamiensa 123 minuutin aikana yhtä monta maalia kuin ovat päästäneet.

– Jukurit oli kaikessa parempi. Numerot 4–0 ovat meille turhan hyvät. Maalivahtimme Oskari Setänen pelasti monta pahaa paikkaa, kuittasi Lukko-luotsi Pekka Virta.

Ässät syötti katkeraa kalkkia Sportille

Aleksi Varttisen kauden avausmaali toi Ässille 2–1-vierasvoiton Vaasassa - ja porilaisten kannalta erityisen maukkaasti ajassa 59.59. Ässät on taulukossa kymmenentenä, Sport 12:ntena.

Ässissä muutokset olivat laajempia. KHL:ssäkin pelannut puolustaja Joonas Järvinen pelasi Ässissä ensimmäisen ottelunsa. Peter Tiivola palasi pelaavaan kokoonpanoon kahden kuukauden poissaolon jälkeen.

Laitahyökkääjä Lenni Killinen pelasi erittäin pirteästi kauden ensimmäisen ottelunsa ja Jasse Ikosen ketjuun sijoitettu Leevi Viitala pelasi elämänsä ensimmäisen liigaottelunsa.

– Ensimmäisessä vaihdossa vähän jännitin, mutta sitten jännitys loppui ja peli meni omalla painollaan. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää peliä, mutta toisessa sorruimme jäähyihin, viittasi Viitala Ässien reippaaseen alivoimaan.

HPK vaisu tauonkin jälkeen

Jo eilen pitkältä pelitauolta palannut SaiPa otti joulukuun avausvoittonsa, kun sarjajumbo HPK hävisi kotonaan 1–4. Joni Nikko viimeisteli maaleillaan lappeenrantalaisille 2–0-etumatkan ottelun neljän avausminuutin aikana. SaiPa on sarjassa 13:s, HPK:lla on yhä piste eroa edellään olevaan JYPiin.

– Pelin alku oli shokki. Teimme oman ottelun mahdollisimman vaikeaksi. Emme saaneet kiriä aikaiseksi, sanoi HPK:n valmentaja Matti Tiilikainen.

Kerhon kapteeni Markus Nenonen kavensi avauserän puolivoimassa ylivoimalla.

– Loistava peliin tulo, mikä olikin yksi päivän teema. Tämä oli hyvä onnistuminen äijiltä. Tyytyväinen on oltava pisteisiin kovassa sarjassa, sanoi SaiPan tuuraava valmentaja Ville Hämäläinen.

SaiPan slovakkivahti Matej Tomek oli varma ja venyi 31 pelastukseen.

Ainakin kolme tammikuun kierrosta pelataan tyhjille katsomoille

Aiemmin maanantaina Liiga päivitti kevätkauden ohjelmaansa, ja vuoden 2021 ensimmäinen ottelu pelataan 5. tammikuuta. Runkosarja päättyy vasta 13. huhtikuuta.

Tällä joulukuun viimeisellä viikolla pelataan vielä tiistaina ja keskiviikkona. Näiden lisäksi tyhjille katsomoille pelataan myös tammikuun kolme ensimmäistä pelipäivää, jotka tammikuun 5. päivän lisäksi ovat 8. ja 9. tammikuuta.

– Tämän jälkeen ohjelma jatkuu alueelliset yleisörajoitukset huomioon ottaen, sarjan verkkosivuilla kerrottiin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat