Suora

  • Urheiluruutu

Kaksi maalia viime hetkillä iskenyt Henrik Haapala taas Jokerien sankari

Jokerit peittosi Lokomotivin 4–3 jatkoajalla.

KHL
Henrik Haapala
Henrik Haapala kokosi tehot 1+1Emil Hansson / AOP

Jokerit kampesi makeaan onnistumiseen KHL-jääkiekkoliigassa, sillä se peittosi Lokomotiv Jaroslavlin 4–3 jatkoajalla. Pisteiden maukkautta lisäsi se, että vielä 1,5 minuuttia ennen kolmannen erän päätössummeria Lokomotiv johti – sitten Henrik Haapala iski rystyllä peräti kaksi maalia.

– Tärkeät maalit Haapalalta loppuun. Hän pelaa nyt vahvuuksillaan, on erittäin hyvä kiekollisena, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitteli.

Pistesaalistus oli kaikkea muuta kuin heppoinen hupiajelu Jokereilta. Kolmosjakson kärkeen kylmää vettä isäntien niskaan kaatoi Teemu Pulkkinen. Jokerien kasvatti Pulkkinen päätti ylivoimahyökkäyksen suoralla laukauksella poikittaissyötöstä 2–3-maaliin. Osuma oli kautensa Moskovan Dynamossa aloittaneelle Pulkkiselle sesongin kymmenes, mutta ensimmäinen Lokomotiv-paidassa.

– Hyvä matsi kahdelta taitavalta joukkueelta, kovaa taistelua, parhaaseen pelikuntoon vielä toipuva Pulkkinen kuvasi.

Kamppailun voittajaa oli mahdotonta nähdä kaukaa, sillä ensin johti Jokerit, sitten Lokomotiv kahdesti ja sen karku piti aina kalkkiviivoille.

– Kova peli. Vaatimustaso oli korkealla, Jokerien Marjamäki puntaroi.

Haapalan ja Jokerien ketsuppipullo

Ilman Haapalan onnistumisia Jokerit olisi törmännyt viimeistelyvaikeuteen. Se ei edes olisi tullut yllätyksenä, sillä Lokomotivilla on KHL:n paras viisikkopuolustus sekä eliittimaalivahti Edward Pasquale.

Lokomotiv on tilkinnyt maalinsa niin tiiviisti, että se oli päästänyt kiekon maaliinsa koko liigassa muita harvemmin – vain 71 kertaa. Torjujatilaston kärjessä päästettyjä maaleja vertaillessa kanadalainen Pasquale oli ykkönen keskiarvolukemalla 1,59.

– Meillä oli hetken aikaa vaikeata maalinteossa, Marjamäki myönsi varhaisista joulukuun peleistä.

Haapala oli ennen joulua tehnyt vain kaksi maalia. Nyt niitä on koossa jo kuusi, ja lisäksi hän onnistui lauantaina rankkarikisassa.

– Viimeksi teimme kolme maalia ja nyt neljä. Tämä antaa itseluottamusta, se on hyvä, kun keskiviikkona vastassa on SKA, Marjamäki kuvasi.

Lue myös:

Henrik Haapala palasi tehokkaasti – Jesse Joensuun taidokkaat maalit katkaisivat Jokereiden tappioputken

Markus Granlund tehokkaana suomalaisten pisteiloittelussa – Hartikainen pistepörssin kärkipaikalle

Alavireinen Jokerit kärsi neljännen peräkkäisen tappionsa

Vitjaz kaatoi hanakasti laukoneen Jokerit - kolmas peräkkäinen tappio

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat