Kanada-pelillä hirvittävä hinta? Nuorten Leijonien ykköspuolustaja loukkaantui – asiantuntija: "Katastrofaalinen tilanne, jos hän joutuu jättämään kisat kesken"

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen puolustaja Ville Heinola jätti kaukalon päätöserässä Kanadaa vastaan.

Jääkiekon nuorten MM 2021
Ville Heinola kamppailee kiekosta Slovakian David Mudrakin kanssa.
Ville Heinola kantaa suurta vastuuta Nuorten Leijonien puolustuksessa.Codie McLachlan/Getty Images

Nuoret Leijonat hävisi viimeisen alkulohkopelinsä Kanadaa vastaan 1–4 Edmontonin MM-kisoissa. Suomi sijoittui omassa lohkossaan toiseksi ja jatkaa välipäivän jälkeen pelejään puolivälierässä Ruotsia vastaan. Vastustaja selviää varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa.

Tappiopelin suurin huolenaihe oli Suomen ykköspuolustajan Ville Heinolan loukkaantuminen. Heinola sai Connor McMichaelin laukauksen päätöserässä käteensä. Hän poistui pukusuojaan, eikä palannut enää pelaamaan.

Suomen päävalmentaja Antti Pennanen ei tiennyt heti ottelun jälkeen, kuinka vakavasta vammasta on kyse.

– En osaa vielä sanoa, pelaako Ville puolivälierässä. Väitän, että aika pahasti hän saa olla loukkaantunut, jos ei pelaa, Pennanen sanoi.

Heinola on Suomelle todella tärkeä pelaaja. Hän johtaa Suomen puolustusta ja pelaa Nuorten Leijonien ykkösylivoimassa. Kolmansia nuorten MM-kisojaan pelaava Heinola on kellottanut jääaikaa keskimäärin 21.55 minuuttia ottelua kohden. Heinola on lisäksi ainoa Suomen pelaaja, jolla on jo kokemusta NHL:stä.

Yle Urheilun jääkiekkoasiantuntija Juha Juujärvi korosti jo ennen turnauksen alkua, ettei Suomen joukkue kestä johtavien pelaajien loukkaantumisia. Viime vuonna Nuorten Leijonien ykkössentteri Rasmus Kupari loukkaantui turnauksen ensimmäisessä ottelussa. Juujärven mukaan Suomen mahdollisuudet mitalipeleihin sulivat tuohon loukkaantumiseen.

– Kyllähän se on katastrofaalinen tilanne, jos hän joutuu jättämään kisat tässä vaiheessa kesken. Heinolan ja muiden johtavien pelaajien merkitys korostuu pudotuspeleissä. Heidän vahvalla esimerkillään Suomi on tilanteita ratkonut ja saanut hyviä onnistumisia, Juujärvi sanoi.

Päävalmentaja Pennanen heitti yhtenä vaihtoehtona Heinolan tilalle ykkösylivoimaan Suomen varakapteenin Mikko Kokkosen, mikäli Heinola ei pysty jatkamaan turnausta.

– Mikko ei ole varmaan kaikkein nopein liikkumaan, mutta kun on hyvä pää ja luonne sekä pysyy niin rauhallisena kuin tänään Kanadan prässissä, on hän yksi vaihtoehto.

Suomen ylivoima on toiminut MM-turnauksessa erinomaisesti. Nuorten Leijonien ylivoimamaalit on yhtä lukuun ottamatta tehnyt kakkosylivoima, jossa pelaavat Juuso Pärssinen, Brad Lambert, Aku Räty, Henri Nikkanen ja Topi Niemelä. Kyseinen ylivoimaviisikko teki myös Kanadaa vastaan Suomen ainoan osuman ylivoimalla.

Lue myös:

Tyly esitys! Mestarisuosikki Kanada kaatoi Nuoret Leijonat – edellisessä ottelussa vilttiin laitettu Lambert osui ylivoimalla

Karu tilasto kertoo, kuinka Nuoret Leijonat oli hätää kärsimässä Kanadan kanssa – päävalmentaja myönsi: "Siitä ei meinannut tulla mitään"

Suomalaislupaus pettyi upean NHL-debyytin jälkeen SM-liigassa ja Nuorissa Leijonissa – valmentajalta havainnollistava esimerkki, miten lyhyt NHL-visiitti voi sekoittaa pään

Puolivälieriin saadaan klassikko-ottelu, kun Nuoret Leijonat kohtaa harvinaiseen tilanteeseen joutuneen Ruotsin – näin alle 20-vuotiaiden MM-turnaus jatkuu

Kanada-ottelu jäi Suomelta vaisuksi, mutta alkusarja antoi lupaavat ennusmerkit tulevaan – Nuorilla Leijonilla selkeitä vahvuuksia Ruotsia vastaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat