Nuorten Leijonien ja murskavoittoja ottaneen Kanadan välisessä ottelussa on panoksena tärkeä etu – päävalmentaja Pennanen: "Ok-veto ei riitä"

Suomi ja hallitseva maailmanmestari Kanada ratkovat A-lohkon kärkipaikan uudenvuodenyön ottelussa MM-kisoissa.

Kasper Simontaival on iskenyt Suomelle kaksi maalia alkusarjassa. Kuva: Pasi Mennander/Leijonat.fi

Alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisojen lohkovaihe huipentuu torstain ja perjantain välisenä yönä Kanadan Edmontonissa.

A-lohkon viimeisessä ottelussa kohtaavat Suomi ja Kanada pelaavat keskenään lohkovoitosta. Molemmat joukkueet ovat tähän mennessä voittaneet kaikki kolme otteluaan Saksaa, Slovakiaa ja Sveitsiä vastaan.

Hallitseva maailmanmestari Kanada on suurin suosikki mestariksi myös tänä vuonna. Kivikovaa joukkuetta tähdittää peräti 19 NHL:n ykköskierroksen varausta. Suomen joukkueen vastaava lukema on kaksi.

Tähän asti Kanada on pannut hyrskyn myrskyn kaukalossa. Avausottelussa joukkue kaatoi Saksan peräti 16–2. Alkusarjan toinen ottelu Slovakiaa vastaan oli maalien valossa tasaisempi, kun Kanada vei voiton 3–1. Tiistaina isäntämaa tykitti Sveitsin kumoon 10–0-numeroin.

– Kanada on iso haaste meille. Se on hyvin organisoitu ja valmennettu joukkue. Olemme kuitenkin parhaimmillamme olleet erittäin hyviä tässä turnauksessa. Slovakiaa vastaankin toinen erä oli erinomainen. Kanadaa vastaan ok-veto ei riitä, mutta olemme valmiit siihen peliin, Suomen päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi Slovakia-voiton jälkeen.

Alkusarjan viimeisen ottelun voittaja vie myös A-lohkon ykkössijan.

Lauantaina alkavissa puolivälierissä lohkoykkönen kohtaa B-lohkon neljänneksi sijoittuneen joukkueen. Lohkokakkonen puolestaan toisen lohkon kolmannen.

B-lohkossa pelaavat jääkiekon huippumaat Ruotsi, Venäjä ja Yhdysvallat. Venäjä on ollut turnauksen toinen mestarisuosikki ja Ruotsia ja Yhdysvaltoja on povattu mitalipeleihin.

Lohkovoitolla Suomi voisi saada astetta helpomman vastuksen puolivälieriin kuin lohkonsa kakkossijalla.

Lue myös: