Hyppää sisältöön

Jokerit upotti SKA:n ylivoimalla – "Hieno vuoden lopetus"

Jokerit päätti KHL-jääkiekkovuotensa voitokkaasti, kun se kukisti keskiviikkona kotihallissaan Pietarin SKA:n 2-1.

Jokereiden Niklas Jensen (vas), Alex Grant ja Veli-Matti Savinainen juhlivat maalia. Kuva: Lehtikuva

Voitto oli helsinkiläisjoukkueelle kolmas peräkkäin. Ratkaisumaaliksi jäi Jordan Schroederin toisessa erässä ylivoimalla laukoma 2-0-osuma. Kotijoukkueen oli avauserässä vienyt 1-0-johtoon niin ikään ylivoimalla Veli-Matti Savinainen, joka osui ottelussa myös tolppaan.

- SKA jäi vähän telineisiin, kun aloitimme vahvasti. Olimme joukkueena parempia. Tiedämme, että voittoja tarvitaan lisää, että saavutamme paremman sijan sarjataulukossa, Savinainen tuumi.

Helsinkiläismiehistön vire on ollut tapaninpäivästä lähtien hyvä, sillä Jokerien edessä nurin menivät ennen SKA:ta Severstal Tsherepovets ja Lokomotiv Jaroslavl. Länsilohkossa toisena olevan SKA:n Jokerit on voittanut tämän kauden kolmessa kohtaamisessa kaksi kertaa.

– Jokerit oli tänään hyvä ensimmäiset 40 minuuttia. Kolmas erä meni vähän liikaa puolustamiseksi, emmekä saaneet hyökkäyspeliä oikein käyntiin. Loppu meni kuitenkin kunnialla, kun tapettiin jäähy. Kolme peliä, kolme voittoa, eli hieno vuoden lopetus, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi Viasatin haastattelussa.

Jokerit on kärsinyt poikkeuksellisen kauden aikana koronan kiroista. Joukkueelta on siirtynyt tukku sarjapelejä tuonnemmaksi karanteenimääräysten vuoksi.

"Pysytään terveinä"

Päävalmentaja Marjamäellä oli ymmärrettävä toive uudelle vuodelle.

– Pysytään terveinä, niin saadaan yleisö takaisin katsomoon, Marjamäki sanoi.

Vastus vain kovenee jatkossa. Vuodenvaihteen jälkeen Jokerit kohtaa KHL:ssä länsilohkoa johtavan Moskovan TsSKA:n vieraissa ensi sunnuntaina.