Nuorten Leijonien superlupaus jätettiin vilttiketjuun Slovakia-pelissä – päävalmentajalta paljonpuhuva kommentti: "Pystyy varmasti parantamaan yhteistyötaitojaan"

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue voitti alkusarjan kolmannen pelinsä 6–0 Slovakiaa vastaan. Kakkosketjun koostumusta sekoitettiin ottelun lopussa.

Brad Lambert jäi vilttiketjuun Slovakia-pelin lopussa. Kuva: Codie McLachlan/Getty Images

Nuoret Leijonat pelasi MM-turnauksen parhaan pelinsä Edmontonissa Slovakiaa vastaan. Suomen alle 20-vuotiaiden joukkue kukisti Slovakian nuoret tyylipuhtaasti 6–0.

Kolmen alkusarjan ottelun jälkeen Suomen joukkueen kakkosketju on edelleen tasakentällisin vailla maaleja, vaikka kentältä odotetaan ykkösketjun ohella tehoja. Kaksi viime peliä ketjussa ovat pelanneet Roby Järventie, Juuso Pärssinen ja vasta 17-vuotias huippulupaus Brad Lambert.

Slovakia-ottelun kolmannessa erässä Suomen valmennusjohto reagoi kakkosketjun uneliaisuuteen. Ensin Järventie istui hetken penkillä sivussa, kun hänen paikkansa ketjussa otti Mikael Pyyhtiä. Tämän jälkeen Lambert jätettiin loppupelin ajaksi penkille. Hänen tilallaan pelasi Matias Mäntykivi.

Suomen päävalmentajan Antti Pennasen mukaan kyse ei ollut loukkaantumisista.

– Kun Roby tuli takaisin peliin, hän tuli erittäin hyvällä asenteella. Brad taas pystyy varmasti vielä parantamaan yhteistyötaitojaan. Pärssinen on ollut kakkosketjun keskellä niin hyvä, että se antaa turvaa. Ei saisi olla näin, mutta laitureiden pitää parantaa siinä ketjussa.

Lambert on läpi turnauksen väläytellyt taidokkailla sooloillaan hyökkäyspäässä, mutta maalitiliään hän ei ole vielä saanut auki.

Pennanen ei paljastanut Slovakia-ottelun jälkeen, missä koostumuksessa kakkosketju tulevaisuudessa nähdään.

Suomen ykkösketju loistavassa vedossa

Hehkutusta sen sijaan kerää alkusarjan toiseen otteluun yhteen lyöty ykkösketju, jossa pelaavat Kasper Simontaival, Roni Hirvonen ja kapteeni Anton Lundell.

Slovakiaa vastaan kolmikko keräsi yhteensä seitsemän tehopistettä. Lundell teki Suomen avausmaalin ja syötti kaksi osumaa. Simontaival taas iski tehot 1+1. Hirvonen alusti kaksi maalia, muttei saanut turnauksen ensimmäistä maaliaan tehtyä herkkupaikoistaan huolimatta.

Ensimmäisen Suomen maalipaikan ykkösketju loi vain kymmenen sekunnin pelin jälkeen.

– Ykkösketju aloitti erinomaisesti tänään. Olimme alussa vähän unessa, joten oli tärkeää, että ykkösketjumme oli erittäin hyvä, Pennanen kiitteli.

Suomen superketju on pelannut yhdessä jo elokuun jää- ja otteluleirillä Imatralla. Yhteiset kokemukset ovat olleet tärkeässä roolissa.

– On hauskaa pelata tässä ketjussa. Meillä on hyvä kemia ja tiedämme, missä toiset liikkuvat. Kaikki olemme hyviä pelaajia, mutta työmäärä ratkaisee. Teemme jokaisessa vaihdossa paljon töitä, sitä kautta saamme riistoja ja kiekkoa itsellemme, Lundell kommentoi.

Myös Slovakian päävalmentaja Robert Petrovicky liittyi Suomen ykkösketjua hehkuttaneiden joukkoon.

– Meidän pitää pelata kurinalaisemmin varsinkin tuollaisia pelaajia vastaan. Kun heille antaa onnistumisia ylivoimalla, he saavat itseluottamusta, eikä sitä ole helppoa pysäyttää.

Suomi pelaa seuraavan kerran torstain ja perjantain välisenä yönä kello 1. Vastaan asettuu Nuorten Leijonien lohkoa johtava Kanada, joka on tänä vuonna suosikki maailmanmestariksi. Ottelun voittaja vie A-lohkon ykköspaikan ja saa vastaansa puolivälierissä B-lohkossa neljänneksi sijoittuvan joukkueen.

Lue myös: