Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Parikumpareet
  • Parikumpareet

Becky Hammon teki koripallohistoriaa – nousi kesken ottelun kantamaan päävalmentajan vastuuta ensimmäisenä naisena NBA:ssa

Koripallon NBA:ssa rikottiin torstain vastaisena yönä ennätyksiä.

NBA
Becky Hammon
Becky Hammon teki NBA-historiaa. Getty images

San Antonio Spursin ja Los Angeles Lakersin välisessä NBA-ottelussa rikottiin ennätyksiä torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Spursin apuvalmentaja Becky Hammon nousi kesken pelin ensimmäiseksi naiseksi, joka kantaa NBA-joukkueessa päävalmennusvastuun, kun päävalmentaja Gregg Popovich ajettiin kentältä toisessa erässä.

Historiallista hetkeä laimensi Lakersin 121–107-voitto.

– Tietysti tämä on iso asia ja merkittävä hetki. Olen ollut osa organisaatiota jo 13 vuoden ajan. Olen laittanut tähän paljon aikaani ja seura on investoinut paljon aikaa minuun tehdäkseen minusta paremman, Hammon lausui pelin jälkeen. (siirryt toiseen palveluun)

– Mutta rehellisesti sanottuna yritin vain voittaa pelin. Minun tehtäväni on mennä tuonne varmistamaan, että autan joukkuetta tekemään ne asiat, jotka auttavat meitä voittamaan.

Hammon saapui San Antonion WNBA-joukkueeseen vuonna 2007. Mittavan peliuran WNBA:ssa tehnyt Hammon valittiin muun muassa kuudesti sarjan tähdistöotteluun. Hän hankki Venäjän kansalaisuuden vuonna 2008 turhauduttuaan siihen, että jäi jatkuvasti Yhdysvaltain maajoukkueen ulkopuolella. Venäjän maajoukkueen kanssa hän voitti olympiapronssia.

Peliuransa päätettyään Hammon aloitti Spursin apuvalmentajana vuonna 2014. Hammonista tuli samalla ensimmäinen nainen, joka työskentelee kokopäiväisenä apuvalmentajana NBA:ssa – tai missään neljästä Yhdysvaltain pääliigasta eli lisäksi amerikkalaisen jalkapallon NFL:ssä, jääkiekon NHL:ssä tai baseballin MLB:ssä.

– Hänelle täytyy nostaa hattua. Hänen tulevaisuutensa on todella kirkas. Kiinnitän huomiota jokaiseen yksityiskohtaan, mitä hän sanoo, Spursin pelintekijä Dejounte Murray ylisti.

Myös Lakers-legenda LeBron James osoitti kunnioitusta Hammonin saavutukselle.

– Hän on tehnyt todella paljon töitä. Kovasta työstä palkitaan mahdollisuuksilla. Tänään hän sai astua esiin ja näyttää kykynsä ja rakkautensa peliä kohtaan. Me kaikki tiedämme, mitä hän on saavuttanut pelaajana. Hän on ollut loistava myös meidän sarjassamme siitä lähtien, kun hän aloitti valmentajana, James sanoi.

36-vuotissyntymäpäiviään viettänyt James rikkoi itsekin jälleen yhden ennätyksen. Hän saalisti 26 pistettä ja teki ottelussa yli kymmenen pistettä nyt tuhannessa peräkkäisessä ottelussa. James rikkoi Michael Jordanin 866 peräkkäisen yli kymmenen pisteen ottelun ennätyksen jo keväällä 2018, mutta tahti ei ota loppuakseen.

Edellisen kerran James jäi alle kymmeneen pisteeseen tammikuussa 2007.

Lue myös:

Chicago Bullsille kauden avausvoitto – Markkanen toipui pohjevammastaan pelikuntoon, mutta jätti pelin kesken: "En pystynyt enää auttamaan joukkuetta"

Pisteitä takoneen Lauri Markkasen ilta päättyi loukkaantumiseen – Bullsin johto kääntyi tappioksi

Dallas murjoi LA Clippersiä NBA:n historian kaikkien aikojen rökityksellä – Magic Johnson hämmästyi: "En ole nähnyt mitään tuollaista"

Lähteet: CNN, ESPN

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat