Nuoret Leijonat muuttuneilla ketjuilla suursuosikki Kanadan kimppuun

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue haastaa hallitsevan maailmanmestarin Kanadan kello 1 alkavassa alkulohkon päätösottelussa. Ottelun panoksena on lohkovoitto.

Roby Järventie (oik.) siirtyy Suomen kakkosketjusta kolmosketjuun alkulohkon päättävään Kanada-otteluun. Suomen maalilla jatkaa Kari Piiroinen.

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue pelaa MM-turnauksen neljännen ja viimeisen alkulohkon ottelunsa ensi yönä turnauksen suursuosikki Kanadaa vastaan. Kaikki kolme otteluaan voittaneet Nuoret Leijonat ja Kanada kamppailevat kello 1 alkavassa ottelussa A-lohkon voitosta.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen on tehnyt muutoksia joukkueen kentällisiin viime yön Slovakia-voiton jälkeen. Suomi murskasi Slovakian tennislukemin 6–0, mutta Pennanen ei ollut täysin tyytyväinen kakkosketjunsa pelaamiseen.

Kakkosketjussa aiemmin pelannut Roby Järventie siirtyy nyt kolmosketjuun Henri Nikkasen ja Aku Rädyn seuraksi. Kakkosketjussa Järventien paikan ottaa Mikael Pyyhtiä, ketjussa jatkavat Juuso Pärssinen ja Brad Lambert. Ykkös- ja nelosketjuihin ei Pennanen tehnyt muutoksia.

Eilen nollapelin pelannut Kari Piiroinen jatkaa Suomen maalilla myös lohkon päätöspelissä.

Suomen kentälliset Kanada-otteluun

Maalilla
1 Kari Piiroinen (31 Roope Taponen)

1. kenttä
22 Roni Hirvonen – 15 Anton Lundell – 29 Kasper Simontaival
2 Santeri Hatakka – 4 Ville Heinola

2. kenttä
21 Mikael Pyyhtiä – 27 Juuso Pärssinen – 33 Brad Lambert
35 Mikko Kokkonen – 10 Kasper Puutio

3. kenttä
13 Roby Järventie – 28 Henri Nikkanen – 34 Aku Räty
6 Eemil Viro – 7 Topi Niemelä

4. kenttä
36 Benjamin Korhonen – 20 Samuel Helenius – 23 Mikko Petman
12 Matias Rajaniemi

13. hyökkääjä 19 Petteri Puhakka

Lue myös: