Hyppää sisältöön

Nuoret Leijonat kohtaavalla Ruotsilla painajaisyö – maan iltapäivälehdet revittelivät Suomi-puolivälierän alla: "Maalivahtikaaos"

Ruotsi hävisi Kanadan Edmontonin MM-kisojen kaksi viimeistä alkusarjan peliään. Toisen tappion jälkeen ruotsalaiset iltapäivälehdet löivät tiskiin kovia otsikoita.

Ruotsin tai Suomen tie katkeaa lauantai-illan puolivälierässä. Kuva: SJL

Suomi ja Ruotsi kohtaavat alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä lauantai-iltana kello 22.30. Klassikko-ottelu varmistui, kun Nuoret Leijonat hävisi alkulohkon viimeisessä pelissään Kanadalle 1–4 ja Juniorkronorna taipui USA:lle 0–4.

Suomi sijoittui A-lohkossa toiseksi ja toisen perättäisen tappion kokenut Ruotsi oli B-lohkon kolmas.

Ruotsin joukkueen leirissä odotetaan puolivälierää Suomea vastaan jo vesi kielellä.

– Siitä tulee mahtavaa ja hauskaa, Ruotsin päävalmentaja Joel Rönnmark kommentoi SVT:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) tv-haastattelussa heti USA-tappion jälkeen.

Ruotsin mediassa Nuorten Leijonien kohtaamisella ei reposteltu. Päähuomio kiinnittyi USA-tappioon, kun sekä Aftonbladet että Expressen julistivat, että yö oli painajainen Ruotsille.

– Painajaisyö – USA murskasi Ruotsin, lehdet otsikoivat.

Ennen kahta perättäistä tappiota Ruotsi oli voittanut peräti 54 peräkkäistä alkusarjan ottelua alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

USA:n 1–0-voittomaali nähtiin jo ajassa 1.09 ja Yhdysvaltojen 2–0-maali syntyi vain vajaan neljän minuutin pelin jälkeen. Ruotsalaiset iltapäivälehdet nostivat maalivahtipelin näkyvästi otsikoihin jatkojutuissaan.

– Maalivahdille kritiikkiä – hänellä oli siirappia jaloissaan, Expressen (siirryt toiseen palveluun)revitteli otsikossaan.

– Ruotsalainen maalivahtikaaos, Aftobladet (siirryt toiseen palveluun)kuittasi.

USA-ottelussa Ruotsin maalilla aloitti ykkösmaalivahti Hugo Alnefelt, joka otettiin vaihtoon toisen erän alussa 0–4-tappioasemassa. Alnefeltin korvasi maalinsa puhtaana pitänyt Jesper Wallstedt.

Viime vuosina Ruotsi on ollut Suomelle paha peikko nuorten kisoissa. Länsinaapuri on vienyt neljä edellistä kohtaamista MM-turnauksissa. Edellisen kerran Suomi on voittanut Ruotsin vuoden 2016 MM-kisojen välierässä.

Lue myös: