Suomen hiihtäjät jäivät ulos välieristä – Verneri Suhonen kaatui, Jasmi Joensuu kolaroi

Suomen hiihtäjät jäivät ulos kärkisijoilta Tour de Skin avauspäivän sprinteissä.

hiihto
Verneri Suhonen
Verneri Suhonen pääsi ainoana suomalaismiehenä sprintin erävaiheeseen. Tomi Hänninen

Suomalaiset jäivät ulos välieristä hiihdon Tour de Ski -kiertueen avauspäivän sprinteissä Sveitsin Val Müstairissa. Verneri Suhonen kaatui erävaiheen loppusuoralla, jäi erässään viimeiseksi ja karsiutui jatkosta.

Suhonen oli ennen kaatumistaan eränsä neljännellä sijalla, joten jatkopaikka olisi ollut tiukassa ilman kaatumistakin.

– Aika jäinen oli kurvi. Katsoin, että nyt olisi paikka laukoa. Mutta siinä juuri kun aloin viritellä, niin toinen suksi meni sisään. Ihan omiin jalkoihini kaaduin. Heitin siinä sellaisen prinsessakaatumisen, ettei mitään järkeä, Suhonen manasi Yle Urheilulle.

Suhonen selvitti ainoana suomalaisena tiensä sprintin erävaiheeseen. Suhonen päätyi vapaan hiihtotavan kilpailussa sijalle 28.

Lauri Lepistön, Markus Vuorelan ja Juho Mikkosen sprinttipäivä päättyi karsintoihin. Lepistö oli karsinnassa 46:s, Vuorela 49:s ja Mikkonen 58:s.

Italialainen Federico Pellegrino hiihti ykköseksi. Venäläinen Aleksandr Bolshunov taipui puolen sekunnin erolla kakkoseksi ja ranskalainen Richard Jouve nappasi kolmannen sijan.

Ruotsalainen Linn Svahn juhli naisten sprintin voittoa, yhdysvaltalainen Jessica Diggins hiihti kakkoseksi ja ruotsalainen Frida Karlsson kolmanneksi.

Matintalo, Joensuu ja Pärmäkoski peräkkäisille sijoille

Johanna Matintalo oli naisten puolella parhaana suomalaisena 19:s, Jasmi Joensuu 20:s ja Krista Pärmäkoski hiihti 21. sijalle. Yksikään heistä ei yltänyt erävaiheeseen, mutta Matintalo ja Joensuu olivat kuitenkin melko tyytyväisiä.

- Ensimmäiset maailmancupin pisteet vapaalla hiihtotavalla. Enkä olisi uskonut, että pisteet tulisivat sprintissä eivätkä distanssimatkoilla, Matintalo kertoi.

Tourin ensikertalainen Joensuu kolaroi erässään Anamarija Lampicin kanssa.

– Ensimmäistä kertaa top-20-sijoitus, joten pitää olla tyytyväinen, Joensuu puolestaan totesi.

Pärmäkoski kertoi jo karsintahiihtonsa jälkeen, että noin 1 600 metrin korkeus koetteli toden teolla repaleisen alkukauden jälkeen. Sairastelleen Pärmäkosken startit ovat jääneet alkukaudesta vähiin.

– Oli valmiiksi väsynyt olo jo ennen erävaihetta, ei oikein happo huuhtoutunut. Lisäksi taktisia virheitä, Pärmäkoski sanoi.

Katri Lylynperä ja Kerttu Niskanen jäivät karsintoihin. Lylynperä hiihti 35. sijalle ja Niskanen 39. sijalle.

Tour de Skin hiihdot jatkuvat lauantaina Val Müstairissa perinteisellä hiihtotavalla. Naiset hiihtävät 10 kilometrin ja miehet 15 kilometrin yhteislähdön.

Tulospalvelu

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Pärmäkoski, Matintalo, Joensuu puristivat jatkoon, miehistä vain Suhonen hiihti erävaiheeseen

Perinteinen Tour de Ski alkaa vuodenvaihteessa – poimi tästä lähetysajat talteen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat