1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Suomen hiihtomaajoukkueen varman päälle pelaaminen sai kehut Sami Jauhojärveltä, sairastuminen sotkee Kerttu Niskasen kuvioita: "Suunnitelmat menevät täysin uusiksi"

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärven mielestä Kerttu Niskasen sairastuminen ei vaaranna MM-kisakuntoa.

Kerttu Niskanen joutui keskeyttämään Tour de Skin jo ensimmäisen etapin jälkeen. Kuva: Lehtikuva / Emmi Korhonen

Kerttu Niskasen sairastuminen vatsatautiin kesken Tour de Skin on Yle Urheilun asiantuntijan Sami Jauhojärven mielestä harmillista sekä hiihtäjälle itselleen että Suomen joukkueelle.

– Kerttu oli latautunut siihen, että hän tekee tässä harjoittelussaan erittäin vahvan tehoblokin Tour de Skin kautta. Sen jälkeen hän pystyy palauttelemaan, tekemään perusharjoittelua ja olemaan kunnossa MM-kisoissa. Nyt ne suunnitelmat menevät täysin uusiksi, Jauhojärvi totesi.

Suomen joukkue koki kovia poissaoloja jo ennen Tour de Skitä, kun miesten puolella Joni Mäki, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Ristomatti Hakola jäivät pois kiertueelta. Naisten puolella Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski olivat ennakkoon kovimmat tuloksentekijät.

– Miehissä neljä ykköspyssyä on pois ja naisissakin nyt toinen syömähampaista. Se on iso takaisku tähän maajoukkueiden väliseen joukkuekilpailuun, joka Tour de Skillä käydään.

Jauhojärvi kehuu Suomen joukkueen valmistautumista mahdollisiin sairastumisiin, sillä koronan takia joukkueessa on otettu käyttöön sekä yleinen koronakuplatoiminta että joukkueen sisäiset kuplat.

– Jokainen asuu omassa huoneessa ja aviopari Juho Mikkonen – Kerttu Niskanenkin on erotettu omiin huoneisiin. Siinä on oltu kauaskantoisesti viisaita ja on saatu minimoitua sairastumisriskit urheilijoiden kesken, Jauhojärvi totesi.

Jauhojärven mielestä sairastuminen tässä vaiheessa kautta ei vaaranna Kerttu Niskasen huippukuntoa helmi-maaliskuun MM-kisoihin. Etenkin kun Niskanen on sairastunut “vain” vatsatautiin.

– Nyt ei puhuta mistään hengitystieinfektiosta tai keuhkokuumeesta, se olisi erittäin vakava tilanne tässä vaiheessa. Tämä on toivottavasti pikaisesti ohimenevä, muutaman päivän ongelma, joten sen suhteen ei ole iso ongelma, Jauhojärvi sanoi.

– Vain valmennuspuolella Kertun harjoitussuunnitelmat menevät uusiksi. Nyt pitää vain elää hetkessä ja katsoa, että tästä vatsataudista toipuminen etenee.

Lähetys Tour de Skin naisten 10 kilometrin (p) yhteislähtökilpailusta alkaa lauantaina TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 13.25. Miesten 15 kilometrin (p) yhteislähtökisan lähetys alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 15.40.

Lue myös:

Kerttu Niskanen keskeyttää Tour de Skin vatsataudin vuoksi: "Ikävä takaisku"

Välipalatkin aiheuttavat päävalmentaja Pasaselle päänvaivaa – Suomi pelaa varman päälle joukkueen sisäisillä kuplilla

Aviomies on valmentanut Kerttu Niskasen ennätyskuntoon – väliaikaiseen "asumuseroon" joutuva pariskunta ei aluksi uskaltanut toteuttaa rohkeaa ajatusta

Norjan poisjäänti Tour de Skiltä on paha imagotappio, mutta samalla se avaa pelin aivan eri tavalla – Sami Jauhojärven papereista löytyy selkeät ennakkosuosikit

Krista Pärmäkoski näytti heti Tourin huonoimmalla matkallaan, etteivät sairastelut enää paina – "Lähdetään nauttimaan seuraavista kisoista"