1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Aleksandr Bolshunovin ylivoimaa, Markus Vuorela jälleen maailmancup-pisteille

Tour de Skin miesten takaa-ajo päättyi odotetusti Aleksandr Bolshunovin juhliin.

Aleksandr Bolshunov hallitsee miesten Tour de Ski -kiertuetta. Kuva: Getty Images

Venäläinen Aleksandr Bolshunov hiihti ylivoimaiseen voittoon Tour de Ski -kiertueen miesten 15 km:n takaa-ajossa Sveitsin Val Müstairissa. Bolshunov ampaisi matkaan minuutin ennen muita ja hallitsi vapaalla hiihdettyä taistoa alusta loppuun saakka.

Artem Maltsev varmisti venäläisten kaksoisvoiton ja jäi 53,7 sekuntia Bolshunovista. Ranskalainen Maurice Manificat hiihti kolmanneksi, hän jäi reilun minuutin (1.07,0) kärjestä. Venäläisten huiman päivän täydensivät neljänneksi sijoittunut Denis Spitsov ja viidenneksi hiihtänyt Ivan Jakimushkin.

Markus Vuorela hiihti ainoana suomalaisena maailmancupin pisteille. 29. sijalle sivakoinut Vuorela taipui kärjelle noin neljä minuuttia (3.56,5). Vuorela avasi maailmancupin pistetilinsä lauantain 26. sijallaan ja nappasi sunnuntain kilpailusta kaksi maailmancupin pistettä.

– Tämähän on ihan herkkua, kun hiihtää maailmancup-pisteille. Ei voi valittaa, tästä sitten vain ylöspäin. Ensimmäinen kierros oli tänään aika rapsakkaa menoa, kun piti päästää mukaan porukkaan. Piti hiukan himmata, ettei olisi tullut kuolemaa seuraavalla kierroksella, Vuorela kertoi Yle Urheilulle.

Juho Mikkonen oli 36:s, Lauri Lepistö 57:s ja Verneri Suhonen 68:s.

Venäläiset ovat kaksoisjohdossa myös kokonaistilanteessa. Bolshunovin etumatka Maltseviin on 53 sekuntia. Manificat on kolmannella sijalla. Vuorela on parhaana suomalaisena Tourin 29. sijalla, neljän minuutin päässä kärjestä. Mikkonen on 36:s, Lepistö 57:s ja Suhonen 68:s.

Maanantain välipäivän jälkeen Tourin hiihdot jatkuvat tiistaina Italiassa. Miehet kilpailevat Toblachissa 15 km:n matkalla vapaalla hiihtotavalla.

Vuorela kertoi, että hiihtäjät käyvät koronavirustesteissä vielä ennen siirtymistään Sveitsistä Italiaan.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti Italiassa hiihdettäviä kisoja, Vuorela totesi.

Tour de Ski -kiertue päättyy 10. tammikuuta Val di Fiemmen loppunousuun.

Tulospalvelu

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Petra Vlhova pujotteli Zagrebissa ykköseksi– katso tallenne