Nuorten Leijonien isät jännittivät puolivälierätrilleriä yöunien kustannuksella – "Sain rouvalta rapaa siitä, että metelöin"

Jan Lundell ja Sami Helenius seuraavat jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnausta Edmontonissa kiekkoisien näkökulmasta. Tunteet purkautuivat, kun Roni Hirvonen ratkaisi puolivälierän voiton kolmannen erän lopussa

Samuel Helenius kamppalee Nuorissa Leijonissa Edmontonissa. Kuva: Pasi Mennander/Leijonat.fi

Heleniuksen kotitaloudessa desibelit nousivat myöhään lauantaina, kun Suomi löi Ruotsin jääkiekon alle 20-vuotiaiden puolivälierässä 3–2. Roni Hirvosen voittomaali kirvoitti Sami Heleniuksesta rajun onnenhuudon.

Lähes parimetrinen , 155 NHL-ottelun ja liki 400 SM-liigan pelin konkari eli täysillä mukana Nuorten Leijonien pelissä. Jopa muun perheen yöunien kustannuksella.

– Kun Anton (Lundell) teki tasoitusmaalin, tuli pienimuotoinen karjahdus, ja rouvalta sain rapaa siitä, että metelöin, Helenius myönsi Urheilustudion haastattelussa.

– Sitten kun tuli voittomaali, niin huusin palkeet täysillä. Kyllä jääkiekko on tunnelaji, olit sitten jäällä tai jään ulkopuolella. Erittäin, erittäin hyvä voitto Suomelta.

Heleniuksen 18-vuotias poika Samuel pelasi syyskaudella 18 ottelua SM-liigassa ja on jo nyt tehnyt yhtä monta liigaosumaa kuin isänsä. Viisi maalia tuskin jäävät pelurin ainoiksi ilman merkittäviä vastoinkäymisiä.

Nuorissa Leijonissa pari vuotta alaikäinen Helenius pelaa nelosketjun keskellä.

Isä-Helenius tunnettiin huippu-urallaan lähinnä kovanyrkkinä, mutta jälkikasvu on päässyt toiselle uralle.

– Hänellä on oma polkunsa ja hyvin on mennyt. Kyllä minäkin nuorena jääkiekkoa osasin pelata, Pohjois-Amerikassa vain oli se rooli. Vaikka samaa sukua ollaan, niin prioriteetit jääkiekossa ovat aivan erilaiset.

Jan Lundell on saanut antaa MM-kisojen yhteydessä haastatteluja, sillä Anton-poika on joukkueen kirkkain tähti ja häneen kohdistuvat myös suurimmat odotukset.

Isän luottamusta kahden maalin tappioasema ei horjuttanut. Palkinto tuli, kun Lundell tasoitti ottelun kolmannessa erässä turnauksen neljännellä maalillaan.

– Toinen erä oli niin vahva, luotin siihen, että he sieltä nousevat. Enemmän se oli siitä kiinni, että riittääkö aika ja kestääkö Ruotsin sumppu loppuun asti. Onneksi ei kestänyt ja he saivat tehtyä ne pari maalia, Lundell summaa.

– Oikeus voitti. Suomi oli pelillisesti niin paljon parempi.

Lue myös: