Nuorten Leijonien päävalmentaja Pennanen otti välierätappion raskaasti – myönsi suoraan, miten vaikeassa tilanteessa joukkue on

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue kaatui MM-välierässä taistellen 3–4 Yhdysvaltoja vastaan.

Nuoret Leijonat koki karvaan pettymyksen MM-välierässä. Kuva: Codie McLachlan/Getty Images

Nuoret Leijonat oli niskan päällä suurimman osan pelistä MM-välierässä Yhdysvaltoja vastaan. Yhdeksän NHL:n ykköskierroksen varauksen tähdittämä Yhdysvallat kairasi 4–3-voiton iskemällä tehokkaasti maaleja Suomen pienistä virheistä.

Yhdysvallat teki kaksi maalia reilussa minuutissa toisen erän lopulla. Suomi taisteli tasoihin päätöserässä. Kun ottelua oli jäljellä reilu minuutti, Arthur Kaliyev unohtui suomalaispelaajilta vapaaksi b-pisteiden väliin ja pääsi laukomaan voittomaalin.

Ottelu oli Nuorten Leijonien paras Edmontonin MM-kisoissa. Tappio kirveli kovasti Nuorten Leijonien päävalmentajaa Antti Pennasta, joka saapui lehdistötilaisuuteen silmin nähden harmistuneena.

– Pelasimme erinomaisen pelin tänään, mutta meillä oli huono hetki toisessa erässä ja Yhdysvallat sai halvalla maalit. Olen todella ylpeä pelaajistani, he antoivat tänään kaikkensa. 50–55 minuuttia näimme tältä joukkueelta parasta jääkiekkoa, mitä on hetkeen nähty, Pennanen kehui.

Kovan taistelun ja tasoihin nousemisen jälkeen tappio maistui suomalaisista erityisen karvaalle.

– Tunnelma kopissa on erittäin surullinen, pettynyt ja hiljainen. Kiitin joukkuetta työmäärästä ja yrityksestä, jonka he antoivat. He ovat huikeita jätkiä, Pennanen sanoi.

Suomi kohtaa pronssiottelussa loppiaisen vastaisena yönä Venäjän, joka oli turnaukseen lähdettäessä toinen mestarisuosikeista. Välierässä punakone taipui Kanadalle selvin 0–5-numeroin.

Pennasen mukaan joukkue on hyvin vaikeaa valmistaa viimeisen peliin, koska tiukka taisto päättyi kitkerästi.

– Tämä on rankka tapa hävitä. Nyt saimme tuta sen. On kova työ saada joukkue huomiseksi valmiiksi. Mitalista pelataan kuitenkin, joten uskon, että pystymme yrittämään kaksi ja puoli tuntia täysillä.

Erityisen harmissaan päävalmentaja oli siitä, ettei joukkuetta palkittu hyvästä ottelusta finaalipaikasta. Samoilla linjoilla oli kolmosketjun sentteri Henri Nikkanen.

– Ei tätä tappiota pysty varmaan kukaan ihan sekunnissa sulattamaan. Varmaan jokaisella oli unelmana ja tavoitteena finaali ja näimme, että se oli ihan mahdollista.

Pronssiottelu alkaa kello 00.30 tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Kello 4.30 alkavassa MM-finaalissa pelaavat Yhdysvallat ja Kanada.

Lue myös: