1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jokerit jyräsi vierasvoittoon Sotshissa

KHL-jääkiekkoliigan Jokerit voitti vierasottelussaan HK Sotshin 5-0 vuoden 2014 olympialaisten kiekkohallissa Bolshoi-areenalla.

Janis Kalnins (arkistokuva) oli vahvassa vedossa tolppien välissä. Kuva: Tomi Hänninen

KHL-jääkiekkoliigan Jokerit voitti tiistaina vierasottelussaan HK Sotshin 5–0 vuoden 2014 olympialaisten kiekkohallissa Bolshoi-areenalla. Jokerit iski toisen erän toisella puoliskolla kolme maalia ja päätöserässä vielä kaksi, ja maalivahti Janis Kalnins piti maalinsa puhtaana torjuen 19 kertaa.

Jokerien maalitilin aukaisi Nicklas Jensen ajassa 32.07. Henrik Haapala ja Jensen maalasivat vielä erän viimeisen 3,5 minuutin aikana, ja kolmannessa erässä maalin makuun pääsivät Jesse Joensuu ja Antti Pihlstöm.

Jokerit on KHL:n länsilohkossa kuuden pisteen päässä nelossijalla olevasta Moskovan Dinamosta, mutta helsinkiläisillä on neljä ottelua vähemmän pelattuna. Sotshi on lohkossa viimeistä edellinen.

Jokerit kohtaa seuraavaksi Moskovan Spartakin perjantaina Helsingissä. Jokerit kertoi tiistaina, että se pelaa koronarajoitusten vuoksi tammikuun loputkin kotipelinsä ilman yleisöä.

Juttua täydennetty kauttaaltaan 5.1.2021 kello 19.54.

Lue myös:

Jokereiden päätöserän nousu ei auttanut – TsSKA vei voiton jatkoajalla

Jokerit upotti SKA:n ylivoimalla – "Hieno vuoden lopetus"