1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kansallisen liigan hopeaseuran kotikenttä ei täytä lisenssikriteereitä – vastustajat valittaneet jo vuosien ajan

Tikkurilan Palloseura ei voi pelata normaalisti Tikkurilan tekonurmella ensi kaudella.

Tikkurilan Palloseuran kotikenttä Tikkurilassa ei täytä lisenssikriteereitä. Kuva: Kansallinen liiga

Jalkapallon Kansallisessa liigassa hopeaa viime kaudella saavuttanut Tikkurilan Palloseura ei voi pelata ensi kaudella kotikentällään Tikkurilan tekonurmella, TiPS:n toiminnanjohtaja Tapio Rostedt kertoo Yle Urheilulle.

Lisenssikomitean mukaan kulunut tekonurmi ei täytä nykyisiä kriteereitä, joten kentällä ei voida pelata Kansallista liigaa ensi kaudella. TiPS merkitsi liigalisenssihakemukseen pelikentikseen Tikkurilan tekonurmen ja viereisen luonnonnurmen, mutta komitea ei hyväksynyt tätä järjestelyä.

Lopullisia liigalisenssejä ei ole vielä jaettu, joten TiPS:llä on kuitenkin oikeus korjata lisenssihakemustaan muilla kentillä.

– Luonnonurmella pelaaminen on mahdollista. Käytännössä tämä tarkoittaa, että aloitamme kauden Myyrmäen stadionilla. Sitten, kun nurmi on kunnossa, siirrymme Tikkurilaan ja kausi päättyy Myyrmäessä, Rostedt kertoo.

Tikkurilan tekonurmen kunto on ollut jo pitkän aikaa taakka TiPS:lle. Rostedtin mukaan Palloliiton ja Vantaan kaupungin edustajat ovat käyneet arvioimassa kentän kuntoa useita kertoja, mutta tällä hetkellä kentän korjaamiseksi ei ole laadittu suunnitelmaa.

– Kenttä on ollut useamman vuoden siinä kunnossa, että muut liigaseurat ovat siitä reklamoineet. Olemme joutuneet pyytämään Palloliitolta ja muualta todistelua siitä, että se on liigakunnossa. Jo aikaisempinakin kausina on vaadittu, että meidän kotipelit siirrettäisiin muualle.

Rostedtin mukaan Vantaan vapaa-ajan lautakunnan viimeisin päätös kuitenkin velvoittaa kaupunkia tekemään puuttuvat suunnitelmat Tikkurilan urheilupuiston osalta.

– Nyt saamme suunnitelman jollain aikavälillä. Pöytäkirjan toinen kirjaus velvoittaa yhteistyön tekemistä Tikkurilan Palloseuran kanssa. Nyt odotamme, että kaupunki lähestyy meitä, ja lähdemme sen jälkeen yhteistyössä pohtimaan, mitä voimme tehdä, Rostedt sanoo.

Tikkurilan urheilupuiston tekonurmen huono kunto ei ole ainoa asia, mikä tuottaa jatkossa harmaita hiuksia TiPS:lle. Liigalisenssikriteerit kenttiä koskien ovat nimittäin tiukentumassa kaudelle 2022 entisestään.

– Siellä puhutaan katetuista katsomoista ja muutenkin kriteeerit ovat piirun verran tiukempia. Silloin tulee haasteita nurmikentänkin osalta. Ensi kausi mennään Myyrmäessä ja Tikkurilassa, mutta vuonna 2022 Tikkurilassa ei pelata yhtään peliä. Se vaatisi kaupungilta jo aika paljon panostusta, että ne kriteerit saataisiin täytettyä.

Lue myös:

Yllätyskäänne: Ruotsin mestari pyörsi päätöksensä ja aikoo jatkaa jalkapalloliigassa

Sympaattinen kyläseura keräsi liigakauden 2019 komeimmat yleisölukemat – dramaattista putoamista seurasi kuudes sija Ykkösessä, mutta nyt seura hakee vauhtia alempaa

Åland United menettää maajoukkuevahti Anna Tammisen Ruotsiin – Helmari-puolustaja Anna Westerlund jatkaa hallitsevan mestarin riveissä