Akilles juhlii jälleen Suomen cupin voittoa – "Työ ja uhrautuminen tuottivat hyvän tuloksen"

Akilleksen kapteeni Rasmus Kettunen onnistui kahdesti maalinteossa.

urheilu
Akilles juhlii
Akilleksen Raoul Karlqvist juhli pokaali kädessä jääpallon miesten Suomen Cupin loppuottelun voittoa.Markku Ulander / STT Lehtikuva

Porvoon Akilles vei jääpallon miesten Suomen cupin nimiinsä kolmannen kerran peräkkäin. Kotikentällään pelannut Akilles kukisti cupin finaalissa Lappeenrannan Veiterän selkeästi luvuin 6–1 (2–0).

Vihreäasuinen Akilles pelasi sähäkästi ensi sekunneista alkaen ja torpedoi Veiterän pyristelyt. Ottelu ehti vanheta vain 46 sekuntia, kun Akilleksen kärkäs kärkihyökkääjä Denis Sadakov mälläsi pallon verkon perukoille.

Kahden vuoden ajan Venäjän Superliigassa Stroitel Syktyvkarissa, Komin tasavallassa, pelannut Sadakov oli perin vaarallinen myös ottelun edetessä. Tämä 27-vuotias mailataituri iski kaikkiaan kolme maalia. Kahteen maaliin kykeni Akilleksen liukasliikkeinen kapteeni Rasmus Kettunen.

Veiterä jäi ilman tilanteita

Akilles puolusti tiiviisti koko ottelun ajan. Se pystyi alati iloisiin ja irtonaisiin hyökkäyksiin. Veiterä piti palloa hyvin kummankin puoliajan alkuvaiheessa, mutta pelkkä pallottelu tai taitavakaan syöttötyöskentely ei auta, jos maalitilanteita ja etenkään maaleja ei synny.

Akilleksen jo 35-vuotias puolustaja ja sivutuki Joakim Nordström näkyi ottelun tuoksinassa hyvässä ja pahassa. Hän teki joukkueensa toisen maalin ja istui kiinnipitämisestä kymmenen minuutin jäähyn.

– Sattui ja tapahtui. Jos ajattelen koko joukkuettamme, niin etukäteissuunnitelmamme piti hyvin. Saimme sumputettua Veiterän hyökkäykset ja pääsimme pikaisesti vastahyökkäyksiin, palomiehen töitä siviilissä tekevä"Jugi" Nordström ilakoi.

– Työ ja uhrautuminen tuottivat hyvän tuloksen, kiteytti Akilleksen päävalmentaja Jari Hyttinen joukkueensa loppiaispuhteen.

Akilles juhlii STT Lehtikuva 6.1.2021
Akilles kukisti tammikuussa cupin loppuottelussa Veiterän / arkistokuvaMarkku Ulander / STT Lehtikuva

Lue myös:

Näyttävän soolomaalin iskenyt jääpallotähti Tuomas Määttä lähestyy maailman kovinta kärkeä – suhtautuu vaatimattomasti historialliseen tunnustukseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat