Suora

 • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
 • VM på skidor, kombinerat, herrar, backe (svenskt referat)
 • Miesten yhdistetyn mäkiosuus HS 137
 • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
 • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
 • VM på skidor, damernas stafett (svenskt referat)
 • Naisten viestihiihto 4 x 5 km
 • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
 • VM på skidor, kombinerat, herrar, skidor (svenskt referat)
 • Miesten yhdistetyn hiihto-osuus 10 km
 • Världscupen i skidskytte, damernas stafett (svenskt referat)
 • Naisten viesti, Nove Mesto

Erityisesti yksi asia Nuorten Leijonien MM-pronssijoukkueessa miellytti Jukka Jalosta – A-maajoukkueluotsi uskoo monen pelaajan päätyvän NHL-jäille

Suomen jääkiekkomaajoukkueen vastuuvalmentaja Jukka Jalonen iloitsi etenkin pelin kehittymisestä. Myös joukkueen osoittama luonne teki Jaloseen vaikutuksen.

Suomen jääkiekko
Jukka Jalonen U20-harjoituspelissä vuonna 2015
Tomi Hänninen

Jukka Jalonen ei lähtenyt veikkaamaan, montako suomalaisnuorta nousee MM-pronssiryhmästä aikanaan taalajäille. Leijonien valmentajan mukaan nyt aletaan olla jo siinä vaiheessa, että piakkoin nähdään, riittävätkö rahkeet vai ei.

– Kun mietitään pronssijoukkueen parhaita pelaajia, niin kyllä heillä on hyvä sauma tehdä hyvä ura NHL:ssä, jos vaan pysyvät terveinä. Tästä se lähinnä on kiinni, koska heillä on kuitenkin terve pää sekä kovat tavoitteet ja motivaatio.

– En usko, että muita ongelmia on. Potentiaalia NHL:ään on monellakin kaverilla, siitä ei ole epäilystäkään. Ja se auttaa samalla myös miesten maajoukkuetta, lisäsi Jalonen.

Jalonen oli erityisen mielissään pelin kehittymisestä turnauksen aikana. Myös joukkueen osoittama luonne miellytti Jalosta: Nuoret Leijonat oli turnauksessa parhaimmillaan aina kaikkein kovimmissa paikoissa.

– Olimme tappiolla kaikissa kovissa peleissä ja aina noustiin rinnalle ja pari kertaa ohikin. Henkinen lujuus ja sitoutuminen olivat erinomaista luokkaa.

Nuorten Leijonien Anton Lundell aloituksessa.
Pasi Mennander/Leijonat.fi

Vuodesta 2014 lähtien Nuoret Leijonat on takonut MM-kisoissa kovaa jälkeä saavuttaen muun muassa kolme maailmanmestaruutta. Jalosen mukaan Suomen etuna on ollut ja on yhä turnausvalmentaminen sekä yhtenäinen pelitapa.

Jalonen totesi nuorten Leijonien pelitavasta sen, että pelaajat olivat hyvin samalla sivulla. Hyökkäysalueella oli tieto siitä, koska pitää edetä maalia kohti ja toisaalta hetket, jolloin piti pitää kiekkoa. Suomi-kiekon yhteistyöjääkiekko on perin tuttua jo nuorille kiekkolupauksille.

– Pelataan aina yhdessä. Silloin kun meillä ei ole kiekkoa, niin puolustetaan tiiviisti kimpassa. Kaikille on selvää se, että mitä kentän eri osa-alueilla pitää tehdä. Eli milloin pitää antaa kova paine, milloin puolustaa taas mies miestä vastaan sekä milloin aluetta ja keskustaa, selvitti Jalonen Suomen eri ikäluokkien menestysreseptiä.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkuevalmentaja Antti Pennanen muistutti pronssimatsin jälkeen, että on jääkiekossa on olemassa joukkuepeliäkin tärkeämpi seikka.

– Joukkuepeliä jopa tärkeämpi on arvomaailma ja se ilmapiiri, joka syntyy pelaajien keskuuteen. Jos tätä ei ole, niin peli voi olla millaista tahansa, niin et pärjää. Totta kai näitä molempia tarvitaan menestykseen. Tietyt avainasiat piti saada turnauksessa riittävän hyviksi. Minusta me onnistuimme tässä, arvioi Pennanen.

Lue myös

Nuoret Leijonat onnistui Edmontonissa tarraamalla harvinaiseen MM-pronssimitaliin – asiantuntija arvioi Suomen koko turnauksen plussat ja miinukset

Nuoret Leijonat vei MM-pronssia täysin poikkeuksellisella tavalla – päävalmentaja hehkutti saavutusta: "Voi kunpa tietäisitte, missä kunnossa osa pelaajista on"

Kapteeni Lundell sai nuorten MM-jäällä erityisen kunnian, joka hämmensi hänet itsensäkin – päävalmentaja uskoo hyökkääjän olevan matkalla Leijoniin

Nuorten Leijonien tähtipuolustaja Heinola paljasti Yle Urheilulle, missä kunnossa pelasi loukkaantumisen jälkeen – kertoi jatkavansa suoraan Winnipeg Jetsiin

Se on siinä! Nuoret Leijonat vei MM-pronssimitalit Edmontonista – kapteeni Lundell nousi taas esille tukalassa tilanteessa

Yhdysvallat yllätti voitosta voittoon kulkeneen Kanadan ja nappasi MM-kultaa – Trevor Zegras nousi pistepörssin voittoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat