Suora

  • Power Stage, Rovaniemi
  • Elävä arkisto esittää

Kaapo Kähkönen muistelee, miltä tuntui torjua Nuoret Leijonat MM-kultaan ja pääministerin saunalle – mestarivahdin ennustus ennen kotiturnausta ei olisi voinut mennä pahemmin pieleen

Kaapo Kähkönen palaa tammikuuhun 2016 ja kotikisojen MM-huumaan Ilmari Pitkänen: Unelmia ja kiekkohommia -audiosarjan uusimmassa jaksossa.

jääkiekko
Kaapo Kähkönen ja Veini Vehviläinen
Kaapo Kähkönen (vas.) torjui Veini Vehviläisen kanssa Nuoret Leijonat MM-kultaan 2016.Tomi Hänninen

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue on viime vuosien aikana ilahduttanut ja myös hämmästyttänyt kiekkoväkeä ympäri maailmaa. Tänä vuonna Nuoret Leijonat ylsi Edmontonissa MM-pronssille, mutta maailmanmestaruutta on juhlittu tammikuusta 2014 lähtien jopa kolmesti.

Ehkä se unohtumattomin MM-kulta voitettiin Helsingissä 2016, kun Nuoret Leijonat loi kotiyleisönsä edessä ennennäkemättömän kiekkohurmoksen. Suomen tuolloin mestariksi torjunut Kaapo Kähkönen muistelee viiden vuoden takaista menestystarinaa audiosarjan Ilmari Pitkänen: Unelmia ja kiekkohommia uusimmassa jaksossa.

Edes Kähkönen ei osannut ennen MM-kotikisoja odottaa, minkälainen vuodenvaihde suomalaisilla oli edessään. Kähkönen muistaa ihmetelleensä, miksei turnausta järjestetty pienemmässä kaupungissa.

– Itse jopa mietin, miksi kisat pelattaisiin Helsingin areenalla, tuleeko sinne edes yleisöä. Ensimmäisestä pelistä lähtien halli olikin täynnä ja huuma kasvoi läpi kisojen, Kähkönen kertoo.

– Mestaruuden voittaminen kotikisoissa oli "mitä ihmettä" -hetki. En osannut kuvitella, että sellaista tapahtuisi joskus. Aika iso juttu saa tulla eteen, että jääkiekossa menisi jokin saavutus sen edelle.

Nuorten Leijonien mestaruusjuhlat sujuivat tammikuun 2016 jäätävässä pakkasessa rauhallisesti, mutta juhlinta jatkui myös kesällä kiekkokauden jälkeen. Minnesota Wildissa NHL-läpimurtoaan tekevä Kähkönen kertoo joukkueen päätyneen myös valtiollisiin löylyihin.

– Silloinen pääministeri (Juha) Sipilä lämmitti kesällä meille saunan. Muistan sen saunan hyvin.

Entä mitä Kähkönen miettii MM-joukkuetovereistaan, kuten Sebastian Ahosta, Mikko Rantasesta tai Patrik Laineesta? Tai kuinka kovassa shokissa mestarivahti oli dramaattisen finaalin ratkettua? Voit kuunnella koko Kaapo Kähkösen jakson tästä linkistä.

Unelmia ja kiekkohommia on kokeneen SM-liigakiekkoilijan Ilmari Pitkäsen audiosarja, jossa luistellaan jääkiekkoilijan elämään lajin sisälle. Myös Yle Puheen Kiekkokierroksella kuultavassa sarjassa vieraina ovat mielenkiintoisimmat kiekkopersoonat, jotka raottavat verhoa kulissien taakse.

Sarjassa ovat Kähkösen lisäksi vierailleet muiden muassa NHL:n nuori tähti Miro Heiskanen, toisella yrityksellään NHL:n valloittanut Mikko Koskinen, maalipyssy Teemu Pulkkinen ja Naisleijonien luottotähti Minttu Tuominen Koko sarja on kuunneltavissa Yle Areenassa.

Lue myös:

Erityisesti yksi asia Nuorten Leijonien MM-pronssijoukkueessa miellytti Jukka Jalosta – A-maajoukkueluotsi uskoo monen pelaajan päätyvän NHL-jäille

Teemu Pulkkinen oli jääkiekon suurlupaus, jolle Hannu Jortikalla oli oma lempinimi – pistetykki puhuu avoimesti NHL-vuosistaan: "Tavoitteena oli pelata siellä pitkä ura"

Muistatko vielä Miro Heiskasen ihastuttavan NHL-debyytin? Nuori kiekkotähti avaa ajatuksiaan Ylen uudessa sarjassa – löydät kaikki jaksot täältä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat