Hyppää sisältöön

Jokerien vuosi kotikaukalossa alkoi tylyllä tappiolla

Moskovan Spartak rokotti virheistä ja löi Jokerit 4–1.

Lauri Marjamäki antoi ohjeita joukkueelleen perjantaina. Kuva: AOP/Juha Metso

Jokerien paluu kotikaukaloon sujui kehnosti jääkiekon KHL:ssä. Vuoden ensimmäinen kotipeli osoittautui kalpeaksi varjoksi siitä, mihin Jokerit ylsi vain yhdeksän päivää aiemmin SKA-kaadossa. Perjantaina Moskovan Spartak rokotti tehokkaasti virheistä ja löi Jokerit 4–1.

– Oltiin hitaalla ja otettiin tyhmiä jäähyjä, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki harmitteli Viasatin tv-haastattelussa.

Jokerit punnersi läpi pelin väkinäisesti ja panos jäi vajaaksi. Kuvaavasti kolmannen erän kärkeen kapteeni Marko Anttila pujahti alivoimalla läpiajoon, mutta ei saanut aikaiseksi kavennusta. Toki Spartak-vahti Julius Hudacek lukeutui vieraiden parhaimmistoon.

Jokereilta puuttui ratkaisevasti suoraviivaisuus. Kun kiekkoa siirreltiin turhaksi asti, virheiden synty oli vain ajan kysymys.

– Miettimään panee tällainen suoritus, pelivalmius oli heikko, Jokerien Marjamäki ruoti tv:lle.

Huolimattomuusvirheet kävivät kalliiksi

Isäntien aivan ottelun alun lupaava ote näyttäytyi pilkahtavasti, kun Anttilan kääntökuti kävi tolppaan. Sitten hallinta kääntyi takaa-ajoksi. Kävi lipsahdus, tuli jäähy ja vastustaja iski ylivoimalla 0–1.

Pian perään ajassa 10.03 Jokerien puolustajan Jakub Krecjikin oman pään sokkosyöttö eksyi niin, että Martin Bakos laukoi siitä suoraan lukemiksi 0–2.

Kippari Anttila moitti tv:n erätaukokommenteissaan oman joukkueensa huolimattomuusvirheitä, mutta ne saivat kuitenkin jatkoa.

Spartak karkasi pitkän läpisyötön ja komean soolosuorituksen avulla 3–0-vierasjohtoon. Maalivahti Janis Kalnis kahvitettiin tilanteessa totaalisesti, mutta häntä ei ollut tappiosta syyttäminen.

Pientä toivonkipinää herätti Jordan Schoederin kavennus. Jokerien Schroeder riisti kiekon haltuunsa hyökkäysalueella siniviivan tuntumassa, nousi ja iski 1–3:een ylänurkkakudilla.

– Emme pystyneet tänään parhaimpaamme. En tiedä, mistä se johtui. Onneksi pelit jatkuvat pian toisilla otteluilla, Jokerien Schroeder kertoi tv-haastattelussa.

Lue myös: