1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. alppihiihto

Video: Jälleen karmea kaatuminen alppikisassa – “Nyt näytti pahalta”

Lucas Braathenille kävi huonosti Adelbodenin perjantaisessa suurpujottelussa. Lauantaina samaisessa rinteessä kaatui pahannäköisesti Tommy Ford.

Tommy Ford
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Yhdysvaltalainen Tommy Ford kaatui juuri ennen maaliviivaa Adelbodenin suurpujottelukilpailun ensimmäisellä kierroksella. Ford laski suoraan porttia päin, kaatui ja liukui maaliviivan vieressä oleviin verkkoihin.

Yhdysvaltalainen jäi makaamaan lumeen pitkäksi aikaa ja hänet kuljetettiin helikopterilla sairaalaan jatkotutkimuksiin. Sveitsin television mukaan Ford puhui rata- ja lääkintähenkilöiden kanssa sillä välin, kun häntä hoidettiin.

– Nyt näytti pahalta, totesi Yle Urheilun asiantuntija Marcus Sandell.

Sandellin mielestä Ford yritti aivan oikein laskea rohkeasti lopussa ja voittaa aikaa. Hän jäi kuitenkin liian myöhäiselle linjalle. Pehmeällä radalla riskinotto kuitenkin kostautui.

Kilpailu jouduttiin keskeyttämään yli puoleksi tunniksi. Sandellin mukaan tilanteen ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa muihin kilpailijoihin.

– Tämä on aika raakaa peliä. Kun on pitkä tauko, niin laskijat tietävät, että nyt kävi Fordilla aika pahasti. Tämä kuulostaa pahalta, mutta on pakko olla välinpitämätön, että keskittyy vain niihin asioihin, mihin pystyy vaikuttamaan, Sandell avasi laskijoiden ajatusmaailmaa.

31-vuotias Ford on voittanut urallaan yhden suurpujottelun maailmancupin osakilpailun ja hän on saavuttanut kaksi muuta palkintosijaa maailmancupissa.

Perjantain suurpujottelukilpailussa norjalainen Lucas Braathen kaatui juuri ennen maaliviivaa. Braathen loukkasi onnettomuudessa polvensa ja hänen kautensa on ohi.

Torsti ei päässyt maaliin asti

Suomen Samu Torsti ei päässyt lauantain suurpujottelukilpailun avauskierroksella maaliin asti. Torsti koki saman kohtalon myös perjantaina Adelbodenissa.

Kilpailun voittoon laski Ranskan Alexis Pinturault jo toisena päivänä peräkkäin.Kroatian Filip Zubcic (+1,26) nousi toiseksi ja avauskierroksen jälkeen johdossa ollut Sveitsin Loic Meillard (+1,65) jätettiin kolmanneksi.

Päivitys kello 13.02: Lisätty tietoa Fordin tilasta.
Päivitys kello 13.25: Lisätty tieto Samu Torstista ja avauslaskusta.

Päivitys 15.57: Lisätty tieto lopputuloksista.

Lue myös:

Marcus Sandell muisteli karmaisevaa hetkeä ennen omaa starttiaan, kun näki Kalle Palanderin loukkaantuvan – "Tämä on aika raakaa peliä"

Katso todella pahannäköinen tilanne: Asiantuntija huokaili huolestuneena – norjalaistähti kaatui rajusti juuri ennen maaliviivaa