Ruusuvuorelle ja Heliövaaralle puolivälierätappio, hukatut ottelupallot kismittivät – "Ei oikein tiedä itkeäkö vai nauraa"

Suomalaispari taipui Kroatian Ivan Dodigille ja Slovakian Filip Polasekille.

tennis
Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori
Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori etenivät Turkissa puolivälieriin asti. Tennisliitto

Suomalaispari Harri Heliövaara / Emil Ruusuvuori taipui Turkin Antalyan ATP 250-tennisturnauksen nelinpelin puolivälierässä. Suomalaisparin katsomoon passittivat toiseksi sijoitettu pari Ivan Dodig / Filip Polasek luvuin 3–6, 6–4, 11–9.

Heliövaaralla ja Ruusuvuorella oli kaksi ottelupalloa, joita he eivät pystyneet hyödyntämään. Ottelun ratkaisu venyi super-tiebreakiin, jossa Dodig ja Polasek väänsivät voiton.

– Ei oikeasti ole todellista. Ei oikein tiedä itkeäkö vai nauraa, niin mikroskooppisen lähellä oli voitto tänään. Varsinkin kaksi matsipalloa, joista ensimmäisessä Dodig löi kahteen kertaan verkkonauhan kautta pallon kenttään ja toinen, jossa hän palautti rystypalautuksensa aivan sivurajalle, Heliövaara tuskaili Tennisliiton tiedotteessa.

Lähtökohdat otteluun olivat suomalaisittain haastavat. Dodig on nelinpelin maailmanlistalla sijalla 16 ja Polasek sijalla 17, kun vastaavasti Heliövaara on rankattu sijalle 111 ja Ruusuvuori sijalle 236.

Edellisen kerran suomalaispari oli pelannut ATP-kiertueen pääsarjassa vuonna 2014 lokakuussa, kun Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen etenivät puolivälieriin Tukholmassa.

Heliövaaran ja Ruusuvuoren avauskierroksella ottama voitto, oli molemmille uran ensimmäinen ATP-kiertueen nelinpelin pääsarjassa.

Lue myös:

Ruusuvuorelle ja Heliövaaralle ensimmäinen nelinpelivoitto ATP-kiertueen pääsarjassa

Emil Ruusuvuoren tie nousi pystyyn kaksinpelissä, ottelut jatkuvat vielä nelinpelissä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat