Suora

  • Yleisurheilun halli-EM, 3. päivä, iltakilpailut
  • Inomhus-EM i friidrott, lördag kväll (svenskt referat)
  • Yleisurheilun halli-EM
  • Urheiluruutu
  • Ski classics, Vasaloppet 90 km

Vaikeat sopimusneuvottelut melkein maalissa – Petteri Koponen iloitsee pitkän pelitauon päättymisestä: "Tulee hyvään saumaan myös maajoukkueen kannalta"

Yle Urheilu tavoitti Pallacanestro Reggianan lääkärintarkastukseen matkalla olleen Petteri Koposen Helsinki-Vantaan lentokentältä.

koripallo
Petteri Koponen
Petteri Koponen siirtyi Müncheniin kaudeksi 2018-19. Getty images

Koripalloilija Petteri Koponen matkusti sunnuntaina italialaisen Pallacanestro Reggianan lääkärintarkastukseen. Yle Urheilu tavoitti Helsinki-Vantaan lentokentältä 32-vuotiaan koripallotähden, joka oli uudesta työtarjouksesta innoissaan.

– Kiva päästä treenaamaan ja pelaamaan. Se on pitkä aika, kun on viimeksi saanut laittaa palloa sukkaan, Koponen sanoi.

Syynä pitkään pelaamattomuuteen on Bayern Münchenin urheilujohtajan Daniele Baiesin elokuinen lausunto, jossa hän ilmoitti, ettei Koponen kuulu saksalaisjoukkueen tämän kauden suunnitelmiin.

Mestarisuosikin edellinen kausi päättyi pettymykseen, sillä Münchenin koronakuplassa Bayernin tie tyssäsi jo puolivälieriin.

Koripallotähti onkin viettänyt syksyn Helsingissä, missä hän on pitänyt kuntoaan yllä vanhan maajoukkuekaverinsa Samuel Haanpään valmennuksessa. Koponen harjoitteli myös Mäkelänrinteen urheilulukion joukkueen eli HBA-Märskyn kanssa.

– Olen ihan OK kunnossa, olen koko syksyn treenannut ja vuodenvaihteen jälkeen.

Koponen kuvailee erilaista syksyään kaikeksi muuksi kuin tylsäksi.

– Aamuisin olen käynyt usein treenaamassa sen jälkeen, kun pojat on viety päiväkotiin. On ollut kiva syksy, kun on saanut olla perheen ja poikien kanssa, mikä on 12 vuoden jälkeen ihan ainutlaatuista. Aika on ollut erilaista, mutta todella kivaa ja antoisaa.

Italialaisseura on kuitenkin tietoinen Koposen tilanteesta.

– He sanoivat, että laittavat minut kuntoon ja malttavat odottaa siihen, että olen iskussa ja pystyn auttamaan joukkuetta.

Vääntöä Bayernin kanssa

Koposella on Bayernin kanssa sopimusta yhä jäljellä ja seura on maksanut pelaamattomuudesta huolimatta suomalaistähdelle kuukausipalkkaa.

Neuvottelut seurasiirrosta eivät ole kuitenkaan sujuneet aivan ongelmitta.

– Onhan siinä vääntöä ollut. Ekat tunnustelut olivat jo ehkä ennen uutta vuotta ja silloin tuntui, että olemme kaukana. Nyt hommat ovat edenneet ja olemme jo siinä pisteessä, että olen menossa Italiaan. Toivottavasti kaikki menee loppuun asti hyvin ja pääse vihdoin harjoittelemaan ja pelaamaan.

Petteri Koponen
Koponen on pelannut Baeyrnissa runsaan kahden kauden ajan.Getty Images

Koponen myöntää suoraan, että suurin kysymys on rahasta.

– Taloudellisista ehdoista olemme vääntäneet. Korona näkyy korismarkkinoilla. Mutta olemme ihan viimeisiä yksityiskohtia vailla, että pääsemme sopimukseen.

Koposelle on kuitenkin tärkeää päästä pitkän tauon jälkeen pelikuntoon. Siksi sopimuksen kestokin on ainakin aluksi lyhyt.

– Tämän vuoden loppuun asti tai sitten kesään saakka. Pelataan tämä kausi ja sitten katsotaan. Isoin juttu on päästä pelaamaan.

Hyviä muistoja Italiasta

Italia on Koposelle tuttu paikka, sillä hän on edustanut aikaisemmin Virtus Bolognaa. Aika Pohjois-Italiassa oli Koposen mieleen.

– Ne olivat hienot neljä vuotta, voisi sanoa, että oma koripallourani alkoi sieltä. Hienoja muistoja, kiva maa ja viihdyimme perheen kanssa. Italialainen ruoka on maailman parasta, sitä todella odottaa.

Suomalaispelaajista Teemu Rannikko on edustanut Reggianaa 2000-luvun alussa, joten Koponen sai häneltä hieman vinkkejä.

– Teemu kertoi vähän kaupungista, mutta joukkueesta en tunne hirveästi pelaajia, nimeltä tiedän muutamia.

Reggiana on sarjassa tällä kaudella sijalla yhdeksän ja taistelee pudotuspelipaikasta. Koponen kertoo, että hänen tulevasta roolistaan ei vielä ole käyty syvällisempiä keskusteluita.

– Varmaan heittävän takamiehen paikkaa tulen pelaamaan. Sieltä oli yksi latvialainen lähtenyt.

Pelihaluja Koposella tuntuu pitkän pelaamattomuuden jälkeen riittävän. 32-vuotias koripallotähti tietää kuitenkin, että pelivuosia on enemmän takana kuin edessä.

– Katsotaan, mitä paikat sanovat ja miltä kroppa tuntuu. Totta kai intoa on nyt, mutta katsotaan miten sitten, kun arki ja treenit ja pelit alkavat. Olen joskus julkisestikin sanonut, että EM-kisat olisivat ehkä kiva paikka lopettaa ura.

Susijengin EM-karsinnat seuraaviin, vuonna 2022 pelattaviin EM-kisoihin jatkuvat reilun kuukauden kuluttua Tbilisissä Georgiassa. Koponen ei pelannut marraskuun EM-karsintapeleissä, sillä hän oli koronakaranteenissa. Helmikuun EM-karsintapelit on kuitenkin merkattu tarkasti myös Koposen kalenteriin.

– Tarkoitus olisi olla mukana. Meillä on iso peli Sveitsiä vastaan, pelataan isoista asioista, EM-paikasta. Siinä mielessä tämä tulee hyvään saumaan myös maajoukkueen kannalta, että pystyisi auttamaan myös heitä enemmän.

Lue myös:

Petteri Koponen siirtymässä italialaisseuraan

Tarjouksia on satanut, mutta Petteri Koponen etsii yhä uutta seuraa ja vääntää Bayern Münchenin kanssa – myös paluu Susijengiin on vaikeaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat