Hyppää sisältöön

Kiekko-Espoo vei naisten liigan kärkipelin – HIFK jatkoi vahvoja otteitaan, HPK-vahti venyi 60 torjuntaan

Jääkiekon naisten liigan jatkosarja käynnistyi perjantaina.

KalPan Elisa Holopainen oli tehokas alkusarjassa. Hän teki 18 ottelussa tehot 32+22=54. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Jääkiekon naisten liigan viikonlopun kärkiottelussa Kiekko-Espoo kukisti KalPan ja säilytti paikkansa sarjakärjessä myös jatkosarjassa.

KalPa johti vielä avauserän jälkeen Salla Rantasen osumalla. Toisessa erässä Kiekko-Espoo iski peräti neljästi ja Emilia Vesa vei päätöserän alussa vieraat jo 5–1-johtoon. KalPan kiri alkoi liian myöhään, sillä alkusarjan pistepörssin ylivoimaisesti voittanut Elisa Holopainen kavensi pelin 2–5:een reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

KalPa haki lisää kavennusosumia ilman maalivahtia, ja Tanja Koljonen onnistuikin iskemään ajassa 59.13 loppulukemiksi 3–5.

Alkusarjassa toiseksi sijoittuneen KalPan jatkosarja on käynnistynyt tahmeasti, sillä lauantaina joukkue hävisi Ilvekselle 3–6.

HIFK:n viikonloppu meni nappiin

HIFK:n jatkosarja on sen sijaan käynnistynyt mainiosti. Perjantaina helsinkiläiset murskasivat TPS:n 8–2 ja vahvat otteet jatkuivat sunnuntaina, kun joukkue haki HPK:sta 4–1-voiton. Kerhon maalilla pelanneella Salla Sivulalla oli hikinen iltapäivä, sillä hän otti peräti 60 torjuntaa.

Tshekkivahvistus Michaela Pejzlova kasvatti jälleen pistesaldoaan kahdella osumallaan. Hyökkääjä on kahdessa ottelussa takonut tehot 3+5=8. Myös kaksi syöttöpistettä saalistanut konkarihyökkääjä Karoliina Rantamäki oli viikonloppuna iskussa, sillä 42-vuotiaan pistesaldo näyttää kahden ottelun jälkeen 2+5=7.

Kiekko-Espoo jatkaa sarjakärjessä 2,50 pisteen keskiarvolla. HIFK (2,24) on toisena ja KalPa (2,20) kolmantena.

Naisten liiga keskeytettiin joulukuun alussa koronaviruspandemian takia ja alkusarjan viimeiset ottelut jäivät pelaamatta. Sarja jatkui perjantaina suoraan jatkosarjoilla.

HIFK, KalPa, Kiekko-Espoo, TPS, Ilves ja HPK pelaavat naisten liigan voitosta ja alemmassa jatkosarjassa ensi kauden liigapaikasta taistelevat Team Kuortane, Kärpät, RoKi, Lukko, Sport ja JYP.

Alemman jatkosarjan kaksi parasta pääsevät liigan pudotuspeleihin sijoille 7. ja 8. Loput neljä joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen karsintasarjan, josta kaksi parasta joukkuetta pääsee ensi kaudeksi liigaan.

Kaikki naisten liigan sunnuntain tulokset löytyvät täältä.

Sarja jatkuu jo keskiviikkona kärkijoukkueiden kohtaamisella, kun Kiekko-Espoo saa vastaansa HIFK:n.

Lue myös:

.
.