Kerttu Niskanen ylivoimainen hiihdon Suomen cupissa – "Pääasia ettei vatsatauti vienyt enempää"

Naiset kilpailivat tiistaina hiihdon Vantaan Suomen cupissa 5 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähdöllä. 

urheilu
Kerttu Niskanen Vantaalla 12.1. 2021
Kerttu NiskanenLehtikuva

Viime vuonna hiihdon Vantaan Suomen cupissa satoi rankasti vettä, mutta tällä kertaa Hakunilassa ei ollut enää lumesta pulaa. Lumimyräkkä ja tuulenpuuskat toivat oman mausteensa naisten kilpailuun.

Vatsataudin vuoksi Tourin keskeyttänyt Kerttu Niskanen otti omansa naisissa. Viimeisenä ladulle lähtenyt suursuosikki sivakoi lähes 24 sekunnin eron toiseksi tulleeseen, viime vuonna Vantaan sadekelissä voittaneeseen Anne Kyllöseen.

Niskaselle voitto oli Suomen cupissa toinen perättäinen ja kaikkiaan 14:s. Hän nousi samalla cupin yhteispisteissä kärkeen ohi Kyllösen.

– Tympäsi todella, että Tour ei ehtinyt oikein edes alkaa omalta osaltani. Pesin sielläkin käsiä koko ajan, nyt kävi vain huono tuuri. Pääasia kuitenkin, ettei se vienyt sen enempää. Puolitoista päivää vatsatauti vei, sen jälkeen olen päässyt harjoittelemaan ihan suunnitellusti.

– Fiilis oli täällä hyvä, kun harjoituksetkin ovat menneet hyvin. Ihan normaali tunne oli tänään, siten positiivinen päivä, jatkoi Niskanen.

Jasmi Joensuu oli 3,1 kilometrin kohdalla kiinni vielä kolmospaikassa, mutta joutui antamaan lopussa periksi kolmanneksi sijoittuneelle Laura Monoselle ja neljänneksi nousseelle Vilma Nissiselle. Mononen taipui maalissa Niskaselle 36,5 sekuntia.

Kymppisakkiin ylsivät myös järjestyksessä Anni Kainulainen, Johanna Ukkola, Marjaana Pitkänen, Hennariikka Rahkola ja Jasmin Kähärä.

Naisten 5 km (p) tulokset (siirryt toiseen palveluun)
Cupin pistetilanteet (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös

Ristomatti Hakola katkaisi Joni Mäen Suomen cupin voittoputken epämukavassa säässä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat