Hyppää sisältöön

Ristomatti Hakola katkaisi Joni Mäen Suomen cupin voittoputken epämukavassa säässä

Suomen miesten kärkihiihtäjät palasivat lähtöviivalle Suomen cupissa Iivo Niskasta lukuunottamatta.

Ristomatti Hakola Kuva: Lehtikuva

Vantaalla oli ohjelmassa 10 kilometrin väliaikalähtö perinteisellä hiihtotavalla. Tour de Skin väliin jättäneet mieshiihtäjien kärkikastiin kuuluvat maajoukkue-edustajat olivat odotetusti kärkisijoilla.

Kärkikolmikko oli kilpaillut viimeksi yli kuukausi sitten Rukan maailmancupin osakilpailussa. Trillerimäinen voitto ratkesi Joni Mäen ja Ristomatti Hakolan välillä.

5,6 kilometrin kohdalla Mäki oli edellä 2,3 sekuntia, mutta 9,2 kilometrin aikapisteessä Hakola oli mennyt edelle 3,1 sekunnilla. Maalissa Hakola kurotti voittoon 2,7 sekunnilla ennen Mäkeä.

– Itse kilpahiihto tässä kelissä ei ollut mukavaa. Alamäessäkään ei voinut yhtään palautua. Tasaista kaasua pidin. Joni pääsi ihan alussa seitsemän sekuntia karkuun. Sitten arvioisin, että hänelle taisi tulla pelikaaneja turbiiniin, kun sain siinä yhdessä pitkässä nousussa kiinni sen kuusi, seitsemän sekuntia. Loppu tultiin aika tasoissa, tuumi Hakola.

Hakolalle voitto oli uran 12:s ja hän nousi Matti Heikkisen rinnalle eniten cup-voittoja saavuttaneena mieshiihtäjänä.

Joni Mäen neljän osakilpailun mittainen voittosarja katkesi Suomen cupissa mutta hän johtaa cupia yhä ylivoimaisesti.

– Ei ollut minullakaan mukava hiihtää, sanoisin haastavaa. Alamäkeä sai lykkiä koko ajan. Selkä ei tänään vaivannut kummemmin, iloitsi sentään kisan kakkonen Joni Mäki.

Perttu Hyvärinen (+19,4) oli kolmas ja yllättäjä Ville Ahonen (+40,0) neljäs. Hyvärinen - joka aloitti matkan hitaasti mutta tuli lopun kärkikaksikon vauhtia - arvioi, että hänellä oli tänään flegmaattinen vire.

Keskiviikkona Vantaalla sivakoidaan perinteisen hiihtotavan miesten ja naisten viestit.

Miesten 10 km (p) tulokset (siirryt toiseen palveluun)
Cupin pistetilanne (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Kerttu Niskanen ylivoimainen hiihdon Suomen cupissa – "Pääasia ettei vatsatauti vienyt enempää"