Pyrinnön Osku Heinonen hääri Vilppaan peikkona

Tampereen Pyrintö pilasi Salon Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviasen uran 600. ottelun Korisliigassa.

urheilu
Osku Heinonen
Pyrinnön Osku Heinonen arkistokuvassaAOP/Jussi Saarinen

Salon Vilppaan Sami Toivianen luotsasi merkkipaaluottelunsa entisessä työpaikassaan Pyynikin palloiluhallissa.

Vilpas pystyi kaatamaan vielä Pyrinnön sen omassa Salohallissa reilulla erolla ja johti tälläkin kertaa merkittävän osan ottelusta. Pyrintö otti lopulta loppukirin ja vei pisteet nimiinsä luvuin 86–82.

Tampereella saatiin nauttia kaikin puolin jännittävä korisnäytös, sillä Vilpas oli viime hetkillä vielä kahden pisteen päässä Pyrinnöstä, mutta Lassi Kilpinen otti tärkeän riiston ja toimitti pallon koriin.

Lopulta Vilpas joutui siirtymään rikkomispeliin, ja Osku Heinonen upotti vapaaheittonsa sinetöiden voittonumerot. Heinonen oli ottelun todellinen korisankari 20 pisteellään.

– Vauhdikasta ja viihdyttävää palloilua, vaikka kumpikaan joukkue ei ehkä ollut ihan parhaimmilaan, Heinonen arvioi.

Pyrinnön riveissä monipuolisen esityksen antoi myös Brady Skeens, joka onnistui tekemään 15 pistettä ja keräämään peräti 12 levypalloa.

– Hieno taisteluvoitto meiltä, etenkin kun vain kahdeksan miestä oli pelikelpoisina. Ottelun ratkaisuhetkillä olimme oikein hyviä, vaikka otteluun mahtui huonompiakin jaksoja. Meille tyypilliseen tapaan ratkaisijoita löytyi tänäänkin useita, se on iso vahvuutemme, Pyrinnön valmentaja Miikka Sopanen iloitsi.

Vilppaan tilastoissa pistesaraketta puolestaan johtivat Ladarien Griffin ja Deondre Parks Jr, joista kumpikin keräsi 18 mieheen.

Lähteet: Liiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat