Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Palloliiton puheenjohtaja: EM-kisahuuma paikan päällä saattaa jäädä kokematta – päätökset tehdään maaliskuun alkupuolella

EM-turnauksen taloudellinen merkitys on Uefalle niin iso, että EM-kisat pelataan koronaviruspandemiasta huolimatta.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Huuhkajat
Ensi kesän EM-lopputurnaus on Suomen miesten jalkapallomaajoukkueelle historian ensimmäinen.Getty Images

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti arvioi, että katsojien pääsy ensi kesän jalkapalloilun EM-lopputurnaukseen voi jäädä haaveeksi.

– Henkilökohtainen arvaukseni on, että EM-kisat pelataan muodossa tai toisessa, mutta rokotusvauhti näyttää jäävän vajaaksi ja kesäkuu tulee äkkiä. Voi olla, että kisahuuma paikan päällä jää tällä kertaa kokematta, Lahti sanoi Palloliiton etämediatilaisuudessa.

Lahti kuitenkin alleviivasi, ettei vielä pidä "heittää kiveä kaivoon".

– Tiedän, että EM-turnauksen taloudellinen merkitys (Euroopan jalkapalloliitolle) Uefalle on niin iso, että ne pelataan. Toinen asia, että Uefassa pohditaan useita eri vaihtoehtoja turnauksen järjestämiselle. Äärivaihtoehto on vähemmän kuin 12 pelipaikkaa ja kuplamaiset olosuhteet. Varmasti saamme helmikuun aikana lisätietoa, ja päätökset tehdään maaliskuun alkupuolella.

Koronapandemian vaikutukset näkyvät jalkapalloilussa muutenkin. Lahti kertoi, että tuoreen tilaston mukaan jalkapalloilun harrastajamäärä laski viime vuonna 6,3 prosenttia.

– Se on huolestuttava asia. Meidän on huolehdittava kokonaisuudesta. Ei siten, että lasten terveyden uhalla mentäisiin halleihin harjoittelemaan, mutta että pikku hiljaa päästäisiin taas harrastamaan, Lahti sanoi.

Koronapandemia on puraissut myös jalkapalloseurojen taloutta.

– Alustava tieto on, että veikkausliigaseurojen tulot tippuivat viime vuonna keskimäärin viidenneksen edellisvuoteen verrattuna. Toinen huoli liittyy futsaliin, jota pelataan tällä hetkellä ilman katsojia. Kolmas huoli on jalkapallohallien taloustilanne, Lahti luetteli.

Lue myös:

Huuhkajien puolustaja Granlund siirtyy Puolan pääsarjaan Petteri Forsellin seurakaveriksi

Huippukautta pelaavalta Lukas Hradeckylta yllättävä paljastus – voitot ovat menettäneet suomalaisvahdin silmissä merkityksensä

Huuhkajien puolustaja otti voimakkaasti kantaa Washingtonin tapahtumiin, NBA:n arvokkain pelaaja heitti pallon tahallaan ulos kentältä – urheilutähdet järkyttyneitä mellakoista

Valmentajien valinta: Huuhkajien Markku Kanerva on Vuoden valmentaja

Yle ja MTV jakavat jalkapallon miesten MM-kisojen 2026 tv-oikeudet puoliksi – "Se on ainakin varmaa, että finaalin näkee Ylen kanavilta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat