Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

SM-liigan puheenjohtaja vahvistaa, että Liiga on valmis pelaamaan kauden loppuun myös tyhjille katsomoille: "Meidät on pakotettu muuttamaan mieltä"

Liigan puheenjohtajan Heikki Hiltusen mukaan kauden keskeyttäminen on tyhjille katsomoille pelaamista huonompi vaihtoehto.

Jääkiekon miesten SM-liiga
JYP Lukko liigauutiseen
JYPin Mikko Kalteva (vas.) ja Lukon Pavol Skalicky SM-liigan ottelussa viime viikolla. JYP on vaikean taloustilanteen takia lomauttanut valmennusjohtonsa. Lukko porskuttaa SM-liigan kärjessä.Vesa Pöppönen / AOP

Jääkiekon Liiga aikoo pelata kauden loppuun, vaikka ottelut jouduttaisiin pelaamaan ilman yleisöä. Kautta ei myöskään aiota keskeyttää.

– Meidät on pakotettu muuttamaan mieltä. Tämä on vaihtoehdoista toiseksi huonoin, että pelataan tyhjille katsomoille ja pyritään pienentämään niitä tappioita, joita tämä toimiala tulee kärsimään tämän kauden aikana, Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen vahvisti Yle Urheilulle.

Liigaa on pelattu joulukuun puolivälistä saakka ilman yleisöä. Maanantaina Liiga siirsi 21 ottelua tuonnemmaksi.

Liigan johto painotti aiemmin, että otteluiden pelaaminen ilman yleisöä ei ole sarjalle realistista, mutta pitkittyneet rajoitustoimet ovat saaneet mielen muuttumaan. Hiltusen mukaan kauden jatkaminen on tärkeää erityisesti seurojen yhteistyösopimusten säilyttämisen takia.

– Huonoin vaihtoehto olisi se, ettei pelattaisi ollekaan ja keskeytettäisi koko kausi. Siinä tapauksessa syntyvät kustannukset olisivat vielä isompia koko yhteisölle ja seuroille. SItä kautta seuroja menisi todennäköisesti entistä enemmän konkurssiin, Hiltunen sanoi.

Hiltunen kertoi, että seurat olivat samaa mieltä Liigan kanssa siitä, että ilman yleisöä pelaaminen on kauden keskeyttämistä pienempi paha.

– On parempi pelata sarja, ratkaista mestari ja pyrkiä siihen, että kesäkuun alkuun mennessä olisi liigan mestaruus ratkaistu. Seurojen taloudellinen tilanne toki tiedetään, meillä on viime keväältä jäänyt niin sanottua korjausvelkaa, kun kausi keskeytettiin. Tähän kauteen jouduttiin lähtemään vaikeasta tilanteesta. Kaikki seurat ovat sopeuttaneet talouttaan ja menojaan voimakkaasti kaikin keinoin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV Urheilu (siirryt toiseen palveluun).

Päivitetty kello 12.51: Täydennetty juttua Heikki Hiltusen kommenteilla.

Lue myös:

Dufva piiskannut Sportin hurjaan lentoon – myös HIFK otti Liigassa vierasvoiton

Jääkiekon SM-liigassa peräti 21 ottelusiirtoa – "Siirsimme meidän niin kutsuttuja premium-pelejä"

Ilves karahti Kuopiossa, Jukurit kiri Tapparan ohi ja SaiPa päätti Pelicansin pisteputken

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat